Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel: ‘Keçiören Kartı’ kadınlara vereceğiz!

Millet İttifakı Keçiören adayı Şenel: ‘Keçiören Kartı’ kadınlara vereceğiz!
6 Mart 2019 08:59

Millet İttifakı’nın Keçiören Belediye Başkan Adayı Güçlü Şenel, 31 Mart Yerel Seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi durumunda ilçede “Keçiören Kart” uygulamasını hayata geçirecek. Proje kapsamında sosyal hizmetler uzmanı, psikolog ve belediye çalışanlarından oluşan özel ekipler kurulacak ve bu ekipler ilçedeki gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyecek. İhtiyaç sahiplerine verilecek Keçiören Karta her ay 500 lira yüklenecek. Şenel, “Kartı erkeklere değil, evin direği olan kadınlara vereceğiz” dedi. Şenel, ayrıca Keçiören Kartların zincir marketler değil de mahalle bakkalında geçerli olacağını, böylece küçük esnafın da kalkındırılacağını söyledi.

 

 
Millet İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Şenel, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören’e kart müjdesi verdi. Şenel, belediye başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeye ilişkin olarak şunları kaydetti:

 
“Sosyal yardım projesi adı altında bugüne kadar mağdur insanlara yapılan yardımlar paket yardım şeklinde oldu. Bu da işte makarnadır, salçadır. Ancak paketlere maalesef ya zaten son kullanım tarihi bitmiş ya da günü dolmak üzere olan malzemeleri yerleştirdiler. İnsanların ihtiyacı olup olmadığına bakılmadan yerleştirilen bu malzemeler ya işe yaramıyor ya da heba oluyor.

 
“GERÇEK MAĞDURLARI TESPİT EDECEĞİZ”

 
Sosyal devletin gereği olarak ilk iş ilçedeki gerçek mağdurları tespit edeceğiz. Söz konusu vatandaşlarımıza ulaşmak için de sadece muhtarlardan gelen bilgilerle yetinmeyeceğiz. Kendi kuracağımız özel ekiplerle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız.

 
“O KADINA MUTLAKA YARDIM EDERİM”

 
Seçim çalışmaları kapsamında sık sık halkla bir araya geliyorum. Mesela daha dün pazarda karşılaştığım bir kadın, ‘Eşimden henüz boşanamadım. Bu yüzden de eşimin üzerine görünen bir arabadan dolayı yardım alamıyorum’ diye serzenişte bulundu. Bu tarz problemler belki devletin kaymakamlığını bağlar ama beni belediye olarak bağlamaz. O nedenle de anlattıkları gerçekten doğruysa ben, o kadına mutlaka yardım ederim. “

 
ZİNCİR MARKET DEĞİL MAHALLE BAKKALI

 
Şenel, şöyle devam etti:

 
“Proje kapsamında sosyal hizmetler uzmanı, psikolog ve belediye çalışanlarından oluşan özel ekiplerimiz, gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyecek. İhtiyaç sahiplerine verilecek Keçiören Karta her ay 500 lira para yüklenecek. Böylece zor durumdaki insanların istedikleri gibi alışveriş yapabilmeleri için imkân sağlanacak. Yalnız ihtiyaç sahiplerine bir şartımız olacak; zincir marketlerden değil de mahalle bakkalından alışveriş yapmalarını isteyeceğiz. Çünkü mahallenin bakkalı kültürümüzün temel taşıdır. Bakkal Mehmet Amca, düğünümüze gelir, cenazemize katılır. Veresiye defterine borç yazar. Dolayısıyla biz bir taşla iki kuş vuracağız. Hem gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit edeceğiz hem de küçük esnaf yaşatılacak. Keçiören Kartı erkeklere değil, evin direği olan kadınlara vereceğiz. Böylece çalışmayan kadınlar, kocasına muhtaç olmadan kendi evinin ihtiyaçlarını karşılayacak.”

 
RAKİBE NEZAKET ZİYARETİ

 
Seçim çalışmalarını sürdüren Şenel, esnaf ziyaretleri sırasında Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret etti. Şenel, rakip partililere başarılar dileyerek, “Güçlü olan kazansın” dedi. Esnaf, pazar ve taksici ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Şenel, kendisine balkonlardan el sallayan vatandaşları selamladı.

 

20190305180000_IMG_6060 20190305180505_IMG_6069