Millet Bahçesi’ne 18 milyonluk spor tesisi!

Millet Bahçesi’ne 18 milyonluk spor tesisi!
5 Eylül 2019 12:49

Kamuda tasarruf ve israf tartışmaları sürerken İstanbul Esenler’deki 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne AKP’li ilçe belediyesi 18.7 milyon liraya spor tesisi ve kadın spor aktivite merkezi yaptırıyor. Millet bahçesine yapılacak tesisler 400 günde tamamlanacak.

 

 

Özlem Güvemli/ Sözcü

 

 

İBB AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi, 25 Temmuz 2019 tarihinde bina inşaatı ihalesi gerçekleştirdi. 16 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılan Metris Kışlası’nın yerine inşa edilen Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne spor tesisi ve kadın spor aktivite merkezi yaptırmak üzere düzenlenen ihalenin yaklaşık maliyeti 25.5 milyon lira olarak belirlendi. İhaleye 2 geçerli teklif sunuldu. İhaleyi 18 milyon 734 bin 363 liralık teklifin sahibi Aderans Teknik Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirket ile 22 Ağustos 2019 tarihinde sözleşme imzalandı. Süresi 400 gün olarak belirlenen işin 1 Ekim 2020 tarihinde teslim edilmesi gerekiyor.

 

KADINLAR İÇİN AYRI MERKEZ

 

474 kalemden oluşan ihale konusu iş kapsamında 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne oyun grupları, spor aletleri yerleştirilecek. Kadınlar için ayrı spor aktivite merkezi ve Hanımlar Konağı yapılacak. Oyun grupları içinde salıncak, tahterevalli, tırmanma ağı, trambolin olacak.

Spor aleti olarak da eliptik ve step aleti, yatay dikey bisiklet, ikili yürüyüş aleti, omuz ve göğüs çalıştırma aleti, kol ve omuz kasları çalıştırma aleti, mide ve mekik aleti, bel çalıştırma aleti, bel esnetme iç ve dış bacak çalıştırma aleti, bacak itme ve güçlendirme aleti yer alacak.