MHP’li Yeniçeri: AKP’nin lügatinde terörle mücadele yok

MHP’li Yeniçeri: AKP’nin lügatinde terörle mücadele yok
19 Aralık 2014 16:54

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “AKP’nin lügatinde terörle mücadele yok. AKP gerçek bir terör örgütü bulsa onunla derhal müzakereye başlar” dedi.

 

Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, hükümete göre, “Her türlü kötülüğün kaynağı olan paralel yapının, devletin derinliklerinde AK Parti’ye darbe yaptığını” belirtti.

 

Bu söylenenin gerçek olmasının, AK Parti’nin, denetimi altındaki devleti yönetemediği anlamına geldiğini kaydeden Yeniçeri, “Bu nasıl bir gaflet, saflık ve basiretsizliktir anlaşılır gibi değil. Paralel yapı yargıya, TÜBİTAK’a emniyete her önüne gelen yere sızıyor, AKP’li yetkililer de bu durumdan sızlanıyor” dedi.

 

AK Parti iktidarının 12 yıldır “devleti iki paralel yapı arasında paylaştırdığını” savunan Yeniçeri, şunları söyledi: “Birisi Güneydoğu’da KCK adlı somut paralel yapı ki bu yapı yargı yapıp, vergi topluyor, yol kesip özerklik ilan ediyor. İkincisi de Ankara’daki paralel yapı hükümeti izleyip, dinleyip, şantaj yapıyor. Bununla da yetinmiyor bir de darbe yapıyor. Kahraman AKP ise bu darbeye ayakkabı kutularını, kasaları, çikolata kutularındaki dolarları ve faillerini koruma altına alarak karşı koyuyor. AKP, kendisine karşı yapılanların darbe olduğunu söyleyerek paralel yapıdan hesap sorduğunu söylüyor. Gerçekte ise AKP, yolsuzluğun ve hırsızlığın üzerini kapatmak için bütün bunları gerçekleştiriyor.
İktidar kumpasçı olarak nitelendirdiği gazeteci ve senaristleri terör örgütü bağlamında sorguluyor. Kimse, gazeteciler de dahil olmak üzere, soruşturmadan istisna değildir. Ancak siz, hükümetin doğrudan hedef ilan ettiği ve sürtüşme halinde olduğu bir gazetenin genel yayın müdürünü gözaltına alırsanız eğer, bu açıkça bir susturma çabası olduğu için başka bir gerekçe aramaya gerek yoktur.”

AK Parti’nin lügatinde terörle mücadele olmadığını savunan Yeniçeri, “AKP gerçek bir terör örgütü bulsa onunla derhal müzakereye başlar. AKP için terörle mücadele değil müzakere esastır” dedi.

 

Güneydoğu’da sanal değil, yargı yapan, yol kesen, vergi toplayan, özerklik ilan eden somut bir terör örgütü olduğunu, ancak hükümetin bunu görmezden geldiğini ileri süren Yeniçeri, “Darbe ya da örgütün failleri olarak Gezi’nin ağacını, Çarşı’nın futbol topunu, Dumanlı’nın köşe yazısı, dizinin senaryosunu ilan etmek akıl alacak bir iş değildir. Futbol topuyla, köşe yazısıyla, dizi ve senaryoyla darbe yapmak AKP zekasının kavrayabileceği bir gerçek olsa gerek. Ağaç ile darağacı, futbol topu ile 105 milimetrik topu AKP’nin kurmayları birbirine karıştırmıştır. AKP kumpası arıyorsa Ergenekon, Oda Tv, Şike, Balyoz gibi davalara bakmalıdır. Gerçek kumpas oradadır ve o kumpasın içinde o davaların savcısı olduğunu söyleyen şahıs da vardır” diye konuştu

 

Çözüm sürecine de değinen Yeniçeri, hükümetin başından bu yana aşamalı bir biçimde Öcalan’ı serbest bırakacak çalışmayı uygulamaya koyduğunu iddia etti.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeniçeri, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun aslında “soruşturmama, alıştırma komisyonu” olduğunu, AK Parti’nin, komisyonun kuruluş aşamasından bu yana sergilediği tavırlara bakıldığında, buradan adaletin çıkmasının beklenemeyeceğini savundu.

 

Yeniçeri, başka bir soru üzerine, 17 Aralık soruşturmasına ilişkin CHP’nin il başkanlığına astığı afişin kaldırıldığını ve MHP’ye, konferans düzenlemek için salon bulmakta sıkıntı yaşatıldığını belirterek, “AKP iktidarı, yolsuzluğu normalleştirmiş ve meşruiyet kazandırmıştır. 2015 seçimleri AKP için var olma ya da yok olma meselesi. Çünkü 12 senedir uyguladıkları hukuksuzluğun hesabını verecekler” dedi.

 

Yeniçeri, basın toplantısında, arkasındaki fona, “Ey ahali; yolsuzluk dinen haram, ahlaken kötü, hukuken suçtur” yazılı afiş astı.