MHP’li Yalçın: İbrahim Korkmaz’ın Bahçeli hakkındaki sözleri psikolojik sorunları olduğunun delilidir

MHP’li Yalçın: İbrahim Korkmaz’ın Bahçeli hakkındaki sözleri psikolojik sorunları olduğunun delilidir
23 Ocak 2015 20:10

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın “Hazret kelimesini kullanmışım gene kullanırım, bir daha kullanırım, yine kullanırım. AK Parti’nin bir vekili olarak, AK Parti’yi sıkıntıya sokacak bir yanlışım varsa bedelini öderim” sözlerini eleştirdi.

 

Semih Yalçın, Ak Parti milletvekili İbrahim Korkmaz sözlerinin psikolojik sorunları bulunmasının delili olduğunu ileri sürdü. Korkmaz’ın ağzına ayar verilip Türkçe eğitiminden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın şunları söyledi:

 

“AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, zaman zaman boyundan büyük laflar eden, çam devirerek kendini rezil duruma düşüren Meclis üyelerinin başında gelmektedir. Kazara Meclis’e girdiğini her vesileyle belli eden Korkmaz, Düzce’nin sorunlarını da hep eline yüzüne bulaştırarak temsil ehliyetinden mahrum bir vekil olduğunu ortaya koymaktadır. Düzce halkı nezdinde, özellikle üniversite çevrelerinde antipatik tavırları ve kavgacılığıyla bilinen Korkmaz’ı, eminiz ki bu ilimizden milletvekili yapanlar da pişmandır. İbrahim Korkmaz denilen hazret, takındığı üslup ve kullandığı kelimeler yüzünden eleştirilince cehaletini itiraf edip sesini keseceğine daha çok cehlin içine batmıştır. Düzce iline yakışmayan bu vekilin öncelikle ağzına ayar verilmeli sonra da Türkçe eğitiminden geçirilmelidir.”

 

Ak Parti milletvekili İbrahim Korkmaz’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerini de eleştiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Hazretin TBMM çatısı altında yaptığı külhanca açıklamaların, bir milletvekiline ait olduğunu düşünmek zordur. Gerek ‘Hazret’ ve ‘Hazreti’ kelimelerinin kullanılışındaki yanlışlık ve sapkınlıkları gerekse Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hakkındaki sözleri ise Korkmaz’ın psikolojik sorunları olduğunun delilidir. İbrahim Efendi, milletvekilliğini hazmedememiş, bu sıfat kendisine birkaç numara bol gelmiştir. Onun içindir ki hâl ve tavırlarından taşan aşağılık ve hazımsızlık duygularını isminin başına birtakım lakap ve unvanları getirerek telafi etmeye çalışmaktadır. ‘Hazret’ kelimesi ile ‘Hazreti’ kelimelerinin aynı kökten gelmekle birlikte farklı yerlerde, farklı şekilde kullanıldığını ilkokul öğrencileri bile bilir. Hazret; herhangi bir insanın ismiyle birlikte değil, müstakil bir sıfat olarak ve nitelendirme için kullanılır. Üstelik bu kullanımın içinde ya iltifat ya da aşağılama iması vardır. Hazreti; ifadesi ise peygamberlerle bir dinin önemli şahsiyetleri için kullanılır.”

 

“ERDOĞAN’I PEYGAMBER YERİNE KOYAN ANLAYIŞ”

 

Ak Parti milletvekili İbrahim Korkmaz’ın adının başına ‘Hazreti’ kelimesini getirdiğini hatırlatan Semih Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Tayip Erdoğan’ı peygamber ve Allah’ın seçilmiş kulu yerine koyan anlayıştan, isminin başına ‘Hazreti’ ifadesini getirmekten utanmayan tipler çıkması aslında çok da yadırganmamaktadır. Muhtemelen bu hazret, kendisini ‘Yeni Türkiye peygamberinin ashabı’ olarak görmektedir. Bu mübarek milletvekilinin yakında kendine alternatif bir cemaat kurup el öptürmeye başlaması şaşırtıcı olmayacaktır. İbrahim Korkmaz dün cahil cüretiyle fevkalade seviyesiz bir üslup takınmış, hem partisini hem de kendisini rezil etmiştir. Düzce milletvekilinden sadır olan, gerçek İslam’ı idrakten yoksunluktur. Allah indinde bir Müslümanın hissetmesi gereken tevazu ve nezaket, cehaletinin bir göstergesi olarak Korkmaz’da yerini kabalık ve uluhiyet izharına bırakmıştır. Bir kâmil Müslümanda bulunması elzem olan akıl salabeti ne yazık ki iktidar sarhoşluğuyla ayarı bozulan İbrahim Korkmaz’da yoktur. Hazretin paçalarından akan; şaşkınlık, belahat ve cehalettir. Gelecekte AKP iktidardan gittiğinde İbrahim Korkmaz gibilerin düşeceği psikolojik travma çok büyük olacaktır. Bu travmaya, millete vereceği hesap da eklenince ortaya tükenmiş bir ‘hazret’ silueti çıkacaktır. Aynalar ise buna şahitlik edecektir. İkaz ediyoruz ve kendisini Milliyetçi-Ülkücü hareketin liderinin adını ağzına almaktan men ediyoruz. Ayrıca kendi partisi tarafından bir an evvel sıkı bir kaşağıdan geçirilmezse İbrahim Korkmaz’a MHP olarak kemali memnuniyetle ayar vereceğimizi duyururuz.”