MHP’li Vural: Yiyin efendiler yiyin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin

MHP’li Vural: Yiyin efendiler yiyin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin
22 Aralık 2014 16:52

Meclis Genel Kurulu’nda bütçenin son gününde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tevfik Fikret’in şiirinden dizeler okuyarak, “yiyin efendiler yiyin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin” dedi.

 

 

“BAŞBAKANLIK BİNASINI BİLE SELEFİNE TERK EDİP GÖTÜRMESİNE İZİN VERMİŞ BİR BAŞBAKAN”

 

 

Genel Kurul’da bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde konuşan Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun salonda olmadığını belirterek, şöyle dedi:

 

 

“Davutoğlu Hükümetinin ilk bütçesini görüşüyoruz ama bugün Sayın Davutoğlu yok burada. Bu salonlarda sadece 3 bakan, 33 vekil var AKP’nin çoğunluk iradesiyle. Bir Başbakan eğer kendi bütçesini parlamentoda dinleyecek, eleştiri dinleyecek cesareti yoksa, bu bütçesine sahip çıkılmıyorsa, o zaman bu bütçeye neden ‘hayır’ dememiz gerektiği gayet açık ve net ortaya çıkıyor. Bir başbakan bütçesine sahip çıkamıyor. Bir başbakan kendisi için yapılan başbakanlık binasını bile selefine terk edip götürmesine izin vermiş bir başbakan… Bir başbakan Bakanlar Kurulunun kimin başkanlığında toplanacağını eski bir milletvekili aracılılığıyla öğrenen bir başbakanın bütçesine bu milletin aziz vekilleri nasıl ‘evet’ diyebilir? Böyle bir başbakanın bütçesi millete ne hayır getirebilir? Onun için, MHP olarak biz böyle bir anlayışla devleti yönetenlere, halkın bütçesine sahip çıkamayan bir Başbakan’ın bütçesine peşinen ‘Hayır’ demeyi bir görev addediyoruz.”

 

 

“DÜŞMANLAR ÜRETİLİYOR”

 

 

İnsanların izlendiğini, dinlendiğini, fişlenlendiğini iddia eden Vural, “Kendi kimliklerine göre ayrıştırılıyor, çatıştırılıyor, düşman kılınıyor, kindar nesiller meydana getiriliyor. Ve bugün geldiğimiz bu noktada sırf ‘siyaseten aykırı’ diye düşmanlar üretiliyor. Kendi yandaşları, çevresindekileri dost; kendisiyle beraber, birlikte olmayanları düşman gösteriyor” dedi.

 

 

ÇÖZÜM ATIŞMASI

 

 

Çözüm sürecine işaret eden Vural, “Çözüm dediğiniz nedir biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Nereye götürdüğünüzü bilmiyorsunuz? Eğer biliyorsan çık anlat, buraya. Eğer biliyorsan çık anlat. Müzakere, çözüm taslağını çık anlat, anlat! Niye milletten saklıyorsunuz? Kandil’in bildiğini, İmralı’nın bildiğini, Hatip Dicle’nin bildiğini bu milletin asil vekillerinden niye saklıyorsunuz? Çıkın, açıklayın. Milletten korkuyor musunuz?” derken AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Hiçbir şey saklamıyoruz” diye karşılık verdi.

 

 

Rüşvet ve yolsuzluğun “ur” gibi olduğunu ifade eden Vural, “Rüşvet ve yolsuzluk paralel çetesi hukukumuza, özgürlüklerimize, adaletimize, medyamıza, her alanımıza nüfuz ederek hepimizi nefes almaz duruma getirdi” dedi.

 

 

Konuşmasını Tevfik Fikret’in Han-ı Yağma şiirini okuyarak bitiren Vural, “Bu sofracık efendiler ki iltikama muntazır,

Huzurunuzda titriyor bu milletin hayatıdır;

Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır,

Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır.

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin” dedi.

 

 

Kaynak: ANKA