MHP’li Vural: Öyle mitinglerde kolpaçinoluk, laf kabadayılığı yapmayın

MHP’li Vural: Öyle mitinglerde kolpaçinoluk, laf kabadayılığı yapmayın
21 Temmuz 2014 14:50

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze konusunda muhalefete yönelik sözlerine, “Bu zihniyet çarkıfelek zihniyetidir, omurgasızlığın zihniyetidir. Kalkıp 40 Gazzeli’nin öldüğü gece sanatçılarla, gülen yüzlerle selfieler çektiriyorsun. Öyle mitinglerde kof kabadayılık, kolpaçinoluk, laf kalabalığı yapmayın” yanıtını verdi.

 
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’ye saldırısını değerlendirdi.

 

DİLLİ ŞEYTAN

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “muhalefet suskun” dediğini belirten Vural, “Bu zulümdür. Bunu ancak zalimler söyleyebilir. Vicdansızlar söyleyebilir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ama haksızlık karşısında susmayanları susuyormuş gibi gösteren, kınamış olanları kınamamış olarak gösteren de dilli şeytandır” dedi.

 
Başbakan’ı Gazze’yi iç politika malzemesi yapmakla suçlayan Vural, “Erdoğan bu meseleyi bir insanlık meselesi olmak yerine bu meseleyi iç politika malzemesi olarak yapıp, iktidar muhalefet ekseninde bakıyor” diye konuştu.

 

KALKIP 40 GAZZELİ’NİN ÖLDÜĞÜ GECE SANATÇILARLA SELFİELER ÇEKTİRİYORSUN

 

 

“Milletin gazını mı alıyorsun sen” ifadesini kullanan Vural, “Kalkıp 40 Gazzeli’nin öldüğü gece sanatçılarla, gülen yüzlerle selfieler çektiriyorsun. Meydanlarda palavradan İsrail’e gürlemekle, lafla icraat olmuyor. Gürültüyle yağmur yağmaz. Konuşuyorsun, konuşuyorsun da iftar sofralarında AKP’ye yakın ünlülerle, o mutlu pozları veriyorsun. Mısır’da katliam olurken sen Bodrum’da şortunla koy geziyordun. Gazze’de oluk oluk kan akarken, insanlar aç iken iftar sofralarında selfieler çekmek ve İsrail’e en iyi cevap diye bunu sunanlar olduğu müddetçe mesele maalesef insanlığın kan kaybetmesi olarak devam edecektir” diye konuştu.

 

EY ADAY ERDOĞAN GÖLGE OYUNU OYNAMA

 

“Ey aday Erdoğan, bu konuda sözünü söylüyorsun ama gölge oyunu oynama. Bu millet sana bir devlet gücü verdi. Bu oyunlara gerek yok” ifadelerini kullanan Vural, şöyle devam etti:
“Sahte one minute kahramanlığını icat edip pazarlıyorsunuz, ondan sonra da özür dilemek için kırk takla atıyorsunuz. Dik durmayı bile beceremiyorsun sen.
One minute Erdoğan’ın danışmanları tarafından hazırlanan bir kurguydu.
12 yıllık iktidarı boyunca İsrail ne istedi de Erdoğan vermedi?
İğneyi sen kendine batır önce.
‘Erdoğan çarkıfelek gibi, çeviriyorsun boş geliyor, bir daha çeviriyorsun pas geliyor. Bölgedeki Müslüman ülkelerin kalbini almakla görevlendirildin Ey Recep Tayyip Erdoğan, boyun eğdin, emir eri oldun, boyan döküldü Tayyip Erdoğan’ diyen Süleyman Soylu şimdi çıkmış çarkıfelek dediği Erdoğan’a şef serenatları yapmaktadır.”

 

ÇARKIFELEK ZİHNİYETİDİR

 

 

“Bu zihniyete AKP zihniyeti diyoruz, bu zihniyet çarkıfelek zihniyetidir, omurgasızlığın zihniyetidir” ifadelerini kullanan Vural, “Erdoğan’ın görevi bölgedeki Müslüman ülkelerin kalbini almaktır. Büyük güçlerin büyük düşlerini gerçekleştirmek için Truva atı olarak kullanılmaktadır” dedi.

 

İSRAİL’İN GÖREVLİLERİNİ İSTENMEYEN ADAM OLARAK İLAN EDECEK MİSİN?

 

 

İsrail’in tavrına karşın hükümetin ne yapacağını soran Vural, şunları kaydetti:
“Hükümetsin, yaptırım gerekiyorsa yaptırım yapacaksın, İran ile ilgili bir yaptırım olduğu zaman uygulamıyor musun? Hangi adımları atacaksın onu söyle? Şili, Venezualla İsrail Büyükelçisini istenmeyen adam ilan etti, madem bu kadar karşısın İsrail’e acaba sen buradaki İsrail’in görevlilerini istenmeyen adam olarak ilan edecek misin? Oğlunun gemiciklerini İsrail’e gitmekten alıkoyacak mısın?”

 

ÖYLE MİTİNGLERDE KOF KABADAYILIK, KOLPAÇİNOLUK, LAF KALABALIĞI YAPMAYIN

 

AK Parti’nin tutumunu eleştiren Vural, “Gazzeli çocukları vuran uçakların yakıtları nereden geldi? Öyle mitinglerde kof kabadayılık, kolpaçinoluk, laf kalabalığı yapmayın” diye konuştu.
Vural, “Bu ateşkesin olmamasını isteyen kim?” sorusunu da yöneltti.
Vural, şöyle devam etti:
“Millet tepki koyar, boykot eder, devreye girerler, Hüseyin Çelik 2009 yılında genelge bağlar. Vatandaş İsrail’in mallarına yönelik bir boykot uygulayacak, devlet olarak devreye giriyorlar, kimin eli kimin cebinde belli değil.”
Vural, bütün bunlar olurken Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın milletin kesesiyle, devletin hazinesiyle kendi şahsi kampanyasını sürdürdüğünü iddia ederek şöyle dedi:
“Anastasiad, Barzani, Öcalan ne olursa olsun senden cumhura baş olmaz. Yakında Ermenistan Devlet Başkanı da Ermenilerden özür dilediği için şükranlarını belirtmek amacıyla seçimlerde tercihim Erdoğan’dan yana diyecektir.”
-SORULAR-
Genel Kurul’da görüşmeleri devam eden Torba Tasarı’ya ilişkin soruya Vural, “Torba Yasa’da vatandaşımızın sıkıntılarını daha fazla çözebilecek önlemler getiriyoruz. Olumsuz olan maddelerin çıkartılmasını istiyoruz. Biz bayramda da çalışılmasını öngörüyoruz. Eğer hayırlı olacaksa bayramda da çalışarak bu olumsuz maddeleri ayıklayalım” yanıtını verdi.
“CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan önemli bir iddiada bulundu Adana’da durdurulan TIR’ların tutanaklarını açıkladı, o TIR’lardan mühimmat çıktığını söyledi, ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, “Bu çok vahim bir iddia. Bu silahsa bu silahlar kime gitti? Bu silahlarla IŞİD bizim konsolosumuzu mu rehin aldı, Türkmenleri mi sürdü? Bu silahlar kimin parasıyla alındı, kime götürüldü, hangi Müslümanı Müslümana kırdırmak için kullanılıyor?” yanıtını verdi.

 

KİŞİSEL VERİLERİMİZİN GÜVENLİĞİNE EN BÜYÜK DARBE OLACAKTIR

 

“Başbakan’ın TİB’in MİT’e devredileceğine yönelik sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Vural, “TİB’in MİT’e devredilmesi doğrudan doğruya iletişim alt yapısını da doğrudan doğruya MİT’e teslim etmektir. Bu anlayış doğrudan doğruya bir muhaberat devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurgulandığını ortaya koyuyor. Bu MİT’in böyle bir dinleme mekanizmasının alt yapısına tamamen sahip olması hepimizin iletişim özgürlüğünün MİT tarafından izleniyor olması demektir ki bu da kişisel verilerimizin güvenliğine en büyük darbe olacaktır” yanıtını verdi.