MHP’li Vural: Milli Sıvışma Bakanı

MHP’li Vural: Milli Sıvışma Bakanı
23 Şubat 2015 19:19

Oktay Vural, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı “Milli Sıvışma Bakanı” olarak tanımladı.

 

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı “Milli Sıvışma Bakanı” olarak tanımlarken, “Vatan toprağını İŞID’e terk edip kaçtınız, gelip bir de burada savunuyorsunuz” dedi.

 

 

Bakan Yılmaz’ın açıklamalarının ardından TBMM Genel Kurulu’nda, Şah Fırat Operasyonu’na yönelik muhalefetten eleştiriler gelmeye devam ediyor. Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından gruplar adına konuşan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, “Orada sadece toprağımızı değil, 14 Türkmen köyünü de sahipsiz bıraktınız. Basın bunu bir başarı gibi göstermeye çalışıyor. Ama millet bunu yemez” dedi.

 

 

Ardından konuşan MHP’li Vural ise “HDP milletvekilleri bölgedeki Kürt Kantonlarının desteği PYD ve YPG ile operasyonun yapıldığını söyledi. Siz hala başarı olarak bunu lanse etmeye çalışıyorsunuz. Sıvışma Bakanı da orada çıktı bunu savundu. Vatan toprağını İŞID’e terk edip, kaçtınız. Gelip bir de burada savunuyorsunuz” dedi.

 

 

Konuşmaya müdahale eden TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Savunma Bakanı’na yönelik bu sözler uygun olmuyor Sayın Vural, lütfen“ diyerek Vural’ı uyardı. Ardından kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yapılan büyük bir yanlış olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin toprağını terk ettiniz. Toprak kaybettiniz birde bunu savunuyorsunuz. Bu tarihimizin en büyük kara lekesidir” diyerek hükümeti eleştirdi.

 

 

Bakan Yılmaz, eleştirilere cevap vermek için geldiği kürsüde, “Biz askerimizi korumak için bu operasyonu yaptık. Daha önce Dışişleri Bakanlığı’nın dinlendiğinde eleştiride bulunmayanların bugün böyle konuşmaya hakkı yoktur. Biz ülkemizin onurunu koruduk. Bir tek karış toprağı kaybetmedik. Kaybetmeyiz de. PKK terör örgütüdür. Malumun ilanına gerek yoktur” dedi.

 

 

Kaynak: ANKA