MHP’li Vural: Bunlar makul değil mi, makbul mü?

MHP’li Vural: Bunlar makul değil mi, makbul mü?
13 Ekim 2015 15:41

MHP Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara Garı önündeki saldırıları gerçekleştiren canlı bombalar için söylediği sözlere tepki gösterdi.

 

 

 

Vural, “Canlı bomba olduğunu biliyoruz, yakalayamıyoruz. Hukuk devleti var, demokratik hak ve özgürlükler var diyor. Takip etmekten aciz misiniz? Bırak tutuklamayı da önleyici gözaltını çıkaran makul şüphe diyorsunuz. Bunlar makul değil mi, makbul mü?” diye sordu.

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Ankara Garı’ndaki patlamayı değerlendirdi. Ülkenin her gün yeni bir terör olayıyla karşı karşıya olduğunu belirten Vural şunları söyledi:

 

“Cumartesi günü terörün acımasız yüzü Ankara Garı’nda kendini gösterdi. 98 vatandaşımız hayatını kaybetti birçoğu yaralandı. İki askerimiz Erzurum’da, bir askerimiz Şırnak’ta şehit edildi. Hepimizin başı sağ olsun. Levent Kırca vefat etti. Alah rahmet eylesin. Bugünkü tabloya bakıldığında maalesef terör örgütleri Türkiye’yi adeta serbest terör bölgesi haline getirdi. Asıl sorgulanması gereken Türkiye’nin bu konuma getirilmesidir. Sadece belli bir olayın aydınlatılmasından ziyade, zemin hazırlayan politikaların sorumlularının sorgulanması gerekmektedir. Politikalar bu bataklığın kaynağıdır. Verilen her taviz terör örgütünü güçlendirmiştir.”

 

Hükümeti Suruç bağlantısından yola çıkıp iz sürmemekle eleştiren Oktay Vural sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“‘Canlı bomba olduğunu biliyoruz, yakalayamıyoruz. Hukuk devleti var, demokratik hak ve özgürlükler var’ diyor. Takip etmekten aciz misiniz? Bırak tutuklamayı da önleyici gözaltını çıkaran makul şüphe diyorsunuz. Bunlar makul değil mi, makbul mü? Eyleme geçmeden tutuklayamıyormuş. Zihniyete bakın ya! Eyleme geçtikten sonra yakalayacaklar. Bunların anladığı canlı bomba ölüyor ve adalete teslim ediliyor.”

 

‘İSTİFA ETSELER NE OLACAK Kİ?’

 

İçişleri Bakanı’nın ‘güvenlik zafiyeti yok’ sözlerine de tepki gösteren Oktay Vural şunları kaydetti:

 

“Bir hakem çıktı. Yanlış düdük çaldığı için ağlaya ağlaya istifa etti. Ankara’nın göbeğinde 98 kişi öldü istifa yok. İstifa etseler ne olacak ki? Önemli olan zihniyet değişikliğidir ama gerçekten terör örgütlerine masalar kuran, İmralı yolunu peygamber yolu gibi gösteren, Suriye politikasını terör örgüleri ekseninde dizayn edenler, onlardan medet umanlar maalesef asıl zemin bu zemindir.”

 

BAHÇELİ NEDEN GÖRÜŞMEDİ?

 

Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin patlamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüşme talebini reddetmesinin gerekçelerini de şöyle anlattı:

 

“Aslında Davutoğlu’nun açıklamaları neden ret yanıtı verildiğini ortaya koyuyor. Başbakan’ın kendi sorumluluklarını gözden geçirmek yerine, bunu tek başına iktidar olmamakla irtibatlandırması her şeyi apaçık ortaya koyuyor. Biraraya gelelim mesajları imaj pazarlamadır. Hangi yanlışından döneceğini söyledin sen? ‘Gel elini taşın altına koy terörle mücadele edin’ diyoruz. ‘Gelseydi zaafiyet göstermeseydi’ diyor. O zaman adam gibi gelseydin de terör örgütünü sonlandıracağım diye koalisyon kursaydın. Böyle ikircikli davranış olmaz. Sen Türkiye’nin milli menfaatleri yerine Suriye’nin içişleri ile ilgilenirsen, PKK’nın ilkeleri çerçevesinde Dolmabahçe’de 10 maddede mutabakata varır da MHP’nin dört maddesini reddedersen, MHP ile bir araya gelemezsin. ‘Çözüm sürecini bitir’ dedik. ‘Hayır’ diyen sensin. MHP’yi hayırcı diye şikayet eden de sensin. Boş boş konuşma. Teröre kökünden karşıyız. MHP sizin imaj yenileme parçanız değildir, eğer bir araya gelinecekse samimi bir şekilde gelinirdi.”

 

MHP’li Vural, Davutoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini de değerlendirerek, “Görüştü ne oldu? Birbirini suçlamaya başladılar. O samimi değil diyor o böyle söylüyor. Bu konuda bir irade oluşacaksa önce samimiyet olmalı” dedi.

 

SEDAT PEKER TEPKİSİ

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, basın mensuplarının sorusu üzerine Sedat Peker’in ülkücü işareti yaparak AK Parti’ye oy istemesini de şu sözlerle değerlendirdi:

 

“Diğer eliyle de Rabia işareti yaptı. Ülkücü hareketi temsil eden irade bellidir. MHP’nin siyasi iradesini ve ülkücü iradeyi temsil eden Ülkü Ocakları’dır. Böyle biri ülkücüleri ve MHP duruşunu ifade etmekten uzaktır. Böyle bir işaretten hareket ederek yargılamada bulunmak haksızlıktır. Nedense bunu görenler Rabia işaretini görmüyor. Bunu görenler kimin için oy istediğini görmüyor.”

 

‘KILIÇDAROĞLU DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMAK İSTEDİ’

 

Vural, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun görüşme teklifini neden reddettiği sorusuna da şu yanıtı verdi:

 

“Kılıçdaroğlu, ‘Ben herkes görüşebilen bir liderim’ diyerek durumdan vazife çıkarmak istemiştir. Kılıçdaroğlu bu yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Bu eksende ‘Demirtaş’la da görüşeceğim’ demiştir. Bu yaklaşımı sonuç almaya yönelik değil, seçim kampanyasının bir parçası olarak kullanılması söz konusu” yanıtını verdi.

 

 

Kaynak: Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)