MHP’li Vural: Bırak yargı çalışsın, bırak hesap versinler! AK mı kara mı ortaya çıksın

MHP’li Vural: Bırak yargı çalışsın, bırak hesap versinler! AK mı kara mı ortaya çıksın
16 Mart 2014 19:00

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dört bakanla ilgili fezlekelerin TBMM’de okunup okunmayacağının tartışıldığını hatırlatarak, “Millet görsün. Bu makamlara getiren millet değil mi? Milletten neden saklıyorsunuz? Bırak, yargı çalışsın. Bırak hesap versinler, ak mı kara mı ortaya çıksın” dedi.

 

Bursa’nın Kastel İlçesi’nde partisinin düzenlediği mitingde konuşan Oktay Vural, bu seçimlerde milli devlete, üniter devletine sahip çıkmak gerektiğini vurgulayarak, “Eğer vatan coğrafyasının bir tarafını birilerine özerklik verirsek, Türkiye federasyona doğru giderse, eğer bu topraklarda Büyük Kürdistan inşa edilecekse, Kurtuluş Savaşı’nda Sevr’i neden yırtıp attık, neden Kurtuluş Savaşı yaptık ?” dedi.

 

Kırıkkale’de Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a “30 Mart’tan sonra özerklik inşa edeceğiz diyorlar, ne diyorsunuz bu konuda” diye sorulduğunu söyleyen Vural, şöyle devam etti:

 

“Beşir Atalay diyor ki, ‘Ben şimdi Başbakan Yardımcısı değilim, milletvekili olarak geldim.’ Peki ne diyorsun? Bir cevap ver bakalım. Cevap yok. Yine Bursalılara gönderilen Bülent Arınç, ses kaydı düştü, BDP’nin Eş Başkanı Aysel Tuğluk, sürekli İmralı’ya gidip gelen bu yolcu. Bülent Arınç, ‘Özerklik ve anadilde eğitim konusu sizin analarınızın sütü kadar haktır’ diyor. Bursalılar merak ediyor, PKK’ya Doğu ve Güneydoğu’da ‘KCK Paralel Devleti’ adı altında özerklik vaadettin mi, etmedin mi? Bu sorunun cevabını ver. PKK’ya, İmralı canisine af vaadettin mi, etmedin mi ?”

.

.

“MHP’ye verilecek her oy, bölücü virüsün başına vurduğumuz bir balyozdur” diyen Vural, çözüm sürecinin ne yöne gittiğinin açıklanması gerektiğini söyledi. Vural, iktidarın İranlı, 29 yaşındaki Rıza’nın haram parasını aklamak için rüşvet almakla meşgul olduğunu ileri sürerek, “Adı Rıza olanlardan özür dilerim. Geçenlerde Antalya’daydım. Vatandaşın birinin adı Rıza’ymış. Bana yaklaştı, ‘Ya Rıza deme, ‘Rıza zırzop’ de’ dedi. Bütün Rızalardan özür dilerim” diye konuştu.

 

Vural, 17 Aralık’taki operasyonun ardından birçok polis, savcı ve hakimin görev yerinin değiştiğini ifade ederek, şunları söyledi:

 

“MONTAJ OLSAYDI DEVLETİN KURUMLARINA KONTROL ETTİRİRDİN”

 

“Sonra başladı, ‘Yok montajdır, dublajdır, fostur.’ Ne dublajı? Konuşuyorsun Bilal oğlanla. Bilal oğlan, senin sesin montaj mı? Eğer montaj olsaydı devletin kurumlarına zaten sen bunu kontrol ettirir, getirirdin. Telekom İletişim Başkanlığı emrinde, kimin kimi aradığı belli değil mi? Resmen istersin oradan bu kayıtları gösterirsin. Bu villadan para çıktı mı, çıkmadı mı? Bir milyar doları nasıl sıfırladınız? ‘Kamyon çıktı, girdi’ diye söyleniyor. Çok basit 17 ve 18 Aralık’taki MOBESE kayıtlarını kameraman arkadaşlara ver. İşte Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, yayınlasınlar. Bu villanın olduğu yere kim girmiş, kim çıkmış?”

 

Dört bakanla ilgili fezlekelerin TBMM’de okunup okunmayacağının tartışıldığını anlatan Vural, “Millet görsün. Bu makamlara getiren millet değil mi? Milletten neden saklıyorsunuz? Bırak, yargı çalışsın. Bırak hesap versinler, ak mı kara mı ortaya çıksın” dedi.

 

Vural, Karacabey ilçesindeki seçim bürosunun açılış törenindeki konuşmasında ise ”30 Mart seçimlerinin “birlikteliği parçalamak isteyenlere” cevap niteliğinde olacağını, özerklik hayali kuranların, bu hayalinin MHP güçlendikçe kursaklarında kalacağını” belirtti.

 

Oktay Vural, partisinin Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Tatkavaklı beldesinde de seçim bürosu açılışına da katıldı.