MHP’li Vural Berkin’e ‘Evladımız’ diye seslendi

MHP’li Vural Berkin’e ‘Evladımız’ diye seslendi
11 Mart 2014 13:06

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, 269 gün yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan’a ‘Evladımız’ diye seslendi. Vural, “Berkin’in ölümünde, ceberut yönetim anlayışının ne kadar pervasızlaşabileceğini görüyoruz” dedi.

 

 

Oktay Vural, seçim çalışmaları için bulunduğu Antalya’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti ve burada basın toplantısı düzenledi. Vural, konuşmasında Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya çıktığı anda başından biber gazı fişeğiyle vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’a, Allah’tan rahmet diledi. 15 yaşında hayata veda eden Berkin Elvan’a ‘Evladımız’ diye seslenen Oktay Vural, “Aslında Berkin’in ölümünde, ölüm sürecinde ceberut yönetim anlayışının ne kadar pervasızlaşabileceğini görüyoruz” dedi.

 

Genel Başkan Yardımcısı Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ölümünden bir gün önce Berkin Elvan’ı aramış olması ve yaşananların ortaya koyduğu tablo üzerine şunları söyledi:

 

“Sayın Başbakan’ın Gezi Parkı ekseninde, vatandaşların demokratik bir şekilde toplumsal muhalefet anlayışı ve barışçıl, demokratik davranışlarına yönelik baskıyla, tehditle uyguladığı eylemlerle birçok insanımız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Sevgili Berkin de hakkın rahmetine kavuştu. Tabi vicdansız bir yönetimin yaptığı uygulamaların neticesidir. Böylesine marjinal ve şiddeti benimsemiş olanlardan ayırmadan, sivil olarak bu gidişat karşısında tepkilerini dile getirmek isteyen insanlara yönelik kullanılan bu baskıcı davranış, maalesef ekmek almaya giden Berkin’i de vurdu. Ekmek derdindeydi ama gözetmeden maalesef kullanılan yöntemler, Berkin’in hakkın rahmetine kavuşmasına neden oldu.”

 

Vural, tüm yaşananların özgürlüklere sahip çıkılması ve parti devleti olmak yerine hukuk devleti olunması gerektiğini hatırlattığını dile getirdi.

 

KASETLERİN TELİFİNİ İSTİYOR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları karşısında hedef saptırmaya çalıştığını da savundu. Başbakan Erdoğan’ın hesap vermesi gerekirken başkalarını suçlayan bir tavır içinde olduğunu aktaran Vural, “Örtmek için devlet dediğimiz kurumu çökertiyorlar. Çöken bir devlet yapısı olduğu açıktır. Bugün hukuka güvenilmemektedir, maalesef Başbakan yanındakine güvenmeyecek duruma gelmiştir. Çıkan kasetlere ‘korsan kaset’ diyor. Bandrol istiyor herhalde. Korsan olduğuna göre ‘gerçek’ diyor, ‘telif hakkı ödenmemiş’ diyor” diye konuştu.

 

TAHLİYELER HEDEF SAPTIRMAK

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, gazetecilerin sorusu üzerine Ergenekon davası kapsamındaki tahliyeleri değerlendirdi. MHP Milletvekili Engin Alan’la ilgili bir tahliyenin gündemde olmadığını belirten Vural, “Yargı karman çorman, mahkemeler birbirine girmiş, Adalet Bakanı ne yaptığını bilmiyor” dedi. Balyoz, Ergenekon davalarının hükümetin siyasi anlamda kullandığı bir süreç olduğunu savunan Vural, şunları söyledi:

 

“Adalet ve Kalkınma Partisi, bunları siyasi amaçla kullanmıştır. Bugün da ortaya çıkarılan bu tablo, siyasi amacıyla bir bakıma rüşvet ve yolsuzlukla ilgili kendi iddialarından hesap vermesi gerekenler, böyle bir ortam içinde bir bakıma hedefi de saptırmak istiyorlar. Asıl sorgulanması gereken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin siyasi anlamıyla, bu Balyoz ve Ergenekon süreçlerinin nasıl siyasileştiği ve siyasi amaçlarla yönlendirdiği hususlarıdır. Bu tarihin karanlığında kalmayacaktır.”

 

‘DERİN AKP İŞ BAŞINDA’

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, son olarak Fethiye’de yaşanan HDP’ye yönelik saldırılarda kendisini Ülkücü olarak tarifleyen kitlelerin de yer aldığı iddialarına ise “Türkiye’de derin AKP işbaşında. Geldiğimiz süreç içinde derin AKP, AKP’yi kurtarmak için kaotik bir ortamı, başka tartışmaları gündeme getirmek istiyor” sözleriyle karşılık verdi. Konuşması sırasında HDP’nin adını telaffuz etmek için yanındakilerden yardım isteyen ve PKK’nın askeri kanadı HPG’yi hatırlatarak “HPG miydi o partinin adı” diye soran Vural, “HDP ile ilgili vatandaşların birtakım tepkileri vardır ama bütün bunlarla ilgili çatışma ortamı oluşturulması hangi manipülasyon ve provokasyonlarla gerçekleştiriliyor bunu da sormak lazım” dedi.

 

Partisinin demokratik bir mücadele içinde olduğunu, siyasi rakiplerinin ve mücadelesinin belli olduğunu kaydeden Oktay Vural, “Türkiye’yi yöneten AKP, kendisiyle ilgili tartışmaları toplumdan uzaklaştırmak amacıyla, kaotik çatışma ortamı oluşturmak suretiyle ‘cambaza bak siyaseti’ uygulayabilmektedir” dedi. Vural, “Demokrasiyi sokakta değil sandıkta çalıştıracağız. Türkiye’nin çatışma ortamına girmesi kabul edilebilecek bir konu değildir. Bunu oluşturmak isteyenler bundan faydalanmak isteyenlerdir ki bundan en fazla faydalanacak olan sıkılmış, yorulmuş, bitmiş Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’dir” diye konuştu.

 

TEHLİKELİ OYUN

 

Oktay Vural, dün olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor- Fenerbahçe futbol maçına ilişkin bir soruya ise “Bugün Yürütme, bütün kulüplerin iç işlerine bulaşmış. Tablo bu. Her alanda bulaşmış. Süreç içinde sporun siyasallaşması kabul edilebilecek gibi değil ama AKP görülüyor ki bütün kulüplere müdahale edip, o kulüpler aracılığıyla vatandaşlar nezdinde bir hakimiyet kurmak istiyor. Bu tehlikeli bir oyundur” karşılığını verdi.