MHP’li Uzunırmak: Siyasetin bulaşmadığı hiçbir alan kalmadı

MHP’li Uzunırmak: Siyasetin bulaşmadığı hiçbir alan kalmadı
24 Eylül 2013 10:46

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, stadlarda yaşanan olaylara ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve hükümeti suçlayarak, “O bakanın o bakanlıkta kalması Türk milleti için artık dayanılmaz bir ıstıraptır. Hükümetin uygulamaları neticesinde siyasetin bulaşmadığı hiçbir alan kalmadı” dedi.

 

 

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Uzunırmak, gazetelerde yer alan “Rüşvet krizi” ve “Kılıçlar çekildi” başlıklarıyla haberleri hatırlatarak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a sporda yaşanan sıkıntılar ile ilgili sorular sorduğunu ve ciddiyetsiz cevaplar aldığını ifade etti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, daha olimpiyatlar yapılmadan kabul ettiği sporculara 60’ar, antrenörlere de 30’ar altın vererek, toplamda 9 milyon TL değerinde ödül dağıttığını belirten Uzunırmak, “Sporculara verilen bu ödüller, antrenörler ya da başkaları tarafından paylaşılmakta mıdır?” diye sorduğunu söyledi. Uzunırmak, Londra Olimpiyatları’na katılan diğer ülkelerin de Türkiye’deki gibi, olimpiyatlara katılmadan önce sporcularına ödül verip vermediğini de sorduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

 

“Sayın Bakan bu sorularımıza tek cevap vermiştir, ‘ABD ve Avrupa ülkelerinde olimpiyatlara katılma hakkı elde eden sporculara farklı usüllerde ödül verilmektedir. Bazı Avrupa ülkelerinde burs adı altında aylıklar halinde ödeme yapılmaktadır.’ Ancak Türkiye’de bunun yerine istismar edilerek verilmektedir. Bu da yönetimin ne kadar kalitesiz ve basiretsiz, yönetemez olduğunu ortaya koymaktadır. Türk sporu yönetilememektedir, Türk sporu bir an önce yönetilebilir hale getirilmelidir. 11 yıldır iktidarda olan AKP, eğitimden, sağlıktan spora varıncaya kadar, hep kendi bakanını veya bir önceki bakanı refüze eden, reddeden sistem yerine, doğru bir sistem içinde sporu ve diğer alanları yönetmeye talip olmalıdır. Türk milletinin imkanlarını ve geleceğini heba etmemelidir.

 

Antrenör Mustafa Gürsoy, iddialarını Sayın Bakan ile paylaştığını ifade etmiştir. Eğer Sayın Bakan bu iddiaları duyup soruşturma başlatmadıysa, Sayın Bakan’a bir tek yol kalmıştır, istifa etmelidir. Eğer Sayın Bakan, bir spor dalında milli takıma sporcuların seçilmesinin rüşvetle olduğunu bizzat kulaklarıyla duymuş ve bunu soruşturma konusu yapıp, iddiaların doğruluğunu araştırmadıysa, o bakanın o bakanlıkta kalması Türk milleti için artık dayanılmaz bir ıstıraptır.”

 

MHP’li Uzunırmak, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylara ilişkin de, “Hükümetin uygulamaları neticesinde siyasetin bulaşmadığı hiçbir alan kalmadı. Trübünlerdeki kameralardan olayları hangi grupların çıkardığı ortaya konabilir, kimlikleri tespit edilebilir” dedi.