MHP’li Türkkan’dan şok iddia: TSK’nın zırhlı araçları PKK’nın mı elinde?

MHP’li Türkkan’dan şok iddia: TSK’nın zırhlı araçları PKK’nın mı elinde?
29 Eylül 2014 21:00

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’dan şoke eden bir iddia geldi. Türkkan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde PKK’nın elinde TSK’nın zırhlı araçlarının olduğunu iddia etti.

 

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TSK için üretilen Otokar zırhlı araçlarının PKK tarafından da kullanıldığını belirterek, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

 

Önergesinde “Bir Türk firması olan Otokar, emniyet ve iç güvenlik için de araç üretmekte, bu araçlar zaman zaman terörle mücadelede Mehmetçik tarafından kullanılmış ve kullanılmaktadır” diyen Türkkan, Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların son dönemde PKK tarafından da kullanıldığına vurgu yaptı. MHP’li vekil, yerli bir firmanın kritik görevler için ürettiği araçların PKK’nın eline nasıl geçtiğinin acil olarak açıklanmasını istedi.

 

 

 

“ARAÇLAR GİZLİDEN GİZLİYE TERÖR ÖRGÜTÜNE Mİ PAZARLANIYOR”
İşte MHP’li Lütfü Türkkan’ın önergesi:

 

 

 

Bir Türk firması olan Otokar, emniyet ve iç güvenlik için de araç üretmekte, bu araçlar zaman zaman terörle mücadelede Mehmetçik tarafından kullanılmış ve kullanılmaktadır. Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların son dönemde Terör örgütü PKK tarafından da kullanıldığı görülmüştür. Yerli bir firmanın kritik görevler için ürettiği araçların eli kanlı terör örgütünün eline nasıl geçtiği acil olarak açıklanmaya muhtaç bir konudur.

 

 

Bu nedenle;

 

1-Bir Türk firması olan Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların özellikle son dönemde PKK tarafından kullanılması ne anlama gelmektedir, bu araçlar PKK’nın eline nasıl geçmiştir?

 

2-Otokar artık bu araçları gizliden gizliye terör örgütüne de mi pazarlamaya başlamıştır?

 

3-Otokar firmasının ürettiği ve kritik bölgelerde kritik görevler için kullanılan araçların PKK tarafından da kullanılmaya başlanması sözde çözüm sürecinin bir parçası mıdır?

 

4-Bu şekilde terör örgütünün kullanımına sunulan yerli firmaların ürettiği başka malzemeler de var mıdır?”

 

“Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların özellikle son dönemde PKK tarafından kullanılması ne anlama gelmektedir?” diye soran Lütfü Türkkan, “Bu araçlar gizliden gizliye terör örgütüne mi pazarlanıyor” sorusuna yanıt istedi.

 

ÇÖZÜM SÜRECİNİN PARÇASI MI?

 

Milli Savunma Bakanı’na “Otokar firmasının ürettiği ve kritik bölgelerde kritik görevler için kullanılan araçların PKK tarafından da kullanılmaya başlanması sözde çözüm sürecinin bir parçası mı?” sorusunu yönelten Türkkan, Bakan Yılmaz’a “PKK terör örgütünün kullanımına sunulan yerli firmaların ürettiği başka malzemeler de var mıdır?” sorusuna da yanıt vermesini istedi.