MHP’li Türkkan’dan Efkan Ala’ya Lice yanıtı: Siz kimi kandırıyorsunuz?

MHP’li Türkkan’dan Efkan Ala’ya Lice yanıtı: Siz kimi kandırıyorsunuz?
28 Kasım 2014 15:22

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, “Teröristlerle ve uyuşturucuyla mücadele yasal mevzuatlar çerçevesinde yürütülmeye devam etmektedir” yanıtını veren Efkan Ala’ya sert cevap verdi.

 

 

Haziran ayında PKK sempatizanları Diyarbakır Lice’de yol kapatıp güvenlik güçlerine Molotof kokteylleriyle saldırmıştı. Bu eylemin PKK’nın hint keneviri hasatını rahat yapabilmek için güvenlik güçlerini bölgeden uzak tutmak amacıyla yapıldığı iddia edilmişti.

 

 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı’na;

 

 

– Hint Keneveri hasatı yapmayı amaçlayan “PKK’ya imkan mı verilmektedir?

– PKK ile irtibatlı baronları ile ilgili güvenlik zafiyeti mi vardır?” diye sormuştu.

Ala’nın bu önergeye verdiği; “Teröristlerle ve uyuşturucuyla mücadele yasal mevzuatlar çerçevesinde yürütülmeye devam etmektedir” yanıtını yetersiz bulan MHP’li Milletvekili Türkkan şöyle dedi:

 

 

SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?

 

 

– “Türkiye’nin dört bir yanında peynir – ekmek gibi bonzai satılıyor. Gencecik insanlar ölüyor. PKK bölgede cirit atıyor yol kesmeye devam ediyor, adam kaçırıyor, güvenlik güçlerini şehit ediyor, Bakan da cevabında; “mücadele devam ediyor” şeklinde bir ifade kullanıyor. diye konuştu.

 

 

Türkkan ayrıca; “Türkiye Cumhuriyeti’nin PKK’ya diz çöktürülmesine vesile olan isimlerden biri olan İçişleri Bakanı hangi teröristle mücadele ediyor, hangi uyuşturucu sevkiyatının önüne geçiyor, siz kimi kandırıyorsunuz?” yorumunu yaptı.

 

 

Kaynak: İnternethaber / Nesrin Yılmaz