MHP’li Türkkan: Türkiye terör örgütüne katılıma izin mi veriyor?

MHP’li Türkkan: Türkiye terör örgütüne katılıma izin mi veriyor?
18 Eylül 2014 15:00

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Amerikan dergisi Newsweek’in ‘CTKihat Otoyolu’ başlıklı haberini Meclis gündemine taşıdı. Derginin Dilovası’ndan Suriye’ye giden 2 minibüste yer alan 19 kişinin IŞİD’e katılacağı iddiasını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

 

 

Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Türkkan, Ala’ya Suriye’ye giden 19 kişinin kimliklerini sordu. Türkkan, önergesinde, “IŞİD’e katılmak üzere minibüslere doldurulan kişilerin gitmelerine neden izin verilmektedir, bunun anlamı Türkiye’den bir terör örgütüne eleman yollamaya izin vermek değil midir?” diye sordu.

 

 

Önergedeki sorular şöyle:

 
– Haftalık Amerikan dergisi Newsweek’in “Cihat otoyolu” başlıklı haberinde, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinden IŞİD’e katılmak üzere kalkan minibüsler olduğu, Dilovası’ndan Suriye’ye giden 2 minibüste 19 kişinin yer aldığı iddiası doğru mudur?

 
– Dilovası’ndan IŞİD’e katılacak kişileri taşımak üzere minibüs kalkması ne anlama gelmektedir, böyle bir yolculuktan haberiniz var mıdır?

 
– IŞİD’e katılmak üzere minibüslere doldurulan kişilerin gitmelerine neden izin verilmektedir, bunun anlamı Türkiye’den bir terör örgütüne eleman yollamaya izin vermek değil midir?

 
– Dilovası’ndan IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye giden 2 minibüste yer alan 19 kişi kimlerdir, bu kişilerin yaşları ve cinsiyetleri nedir, bu kişiler özellikle mi seçilmiştir?

 
– İddia edildiği gibi polis Dilovası’ndan IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye hareket eden kişilerin gitmesine göz mü yummaktadır, bu konuda polis özellikle mi etkisiz bırakılmaktadır?

 
– Bir Hükümet yetkilisinin, “Türkiye IŞİD’e karşı ‘yumuşak’ değil. Sadece özellikle Musul’daki rehineler meselesinden ötürü gereksiz retorikten kaçınıyor. IŞİD’den kaynaklanan iç tehdide karşı önlemler alınıyor” sözlerindeki gibi Türkiye IŞİD’e karşı önlem almakta mıdır, bu önlemler nelerdir?

 
– Bir terör örgütüne karşı bir yandan önlem alınırken diğer taraftan kendi topraklarından bazı kişilerin bu örgüte katılmak üzere yola çıkmasına izin verilmesi çelişki değil midir?”