MHP’li Kilci: AK Parti ile PKK ilişkisi Ferhat’la Şirin aşkı gibi

MHP’li Kilci: AK Parti ile PKK ilişkisi Ferhat’la Şirin aşkı gibi
23 Eylül 2015 19:56

MHP Kayseri milletvekili ve 2’nci sıra milletvekili adayı Hasan Ali Kilci, seçimlerden sonra Türk ekonomisini felaket tablosunun beklediğini iddia ederek,’’Ak Parti ile PKK birbirlerine kara sevdalı gibiler. Uzun yıllar çözüm süreci diye işbirliği yaptılar. Ağır sözler ama bunun maalesef örneklerini görüyoruz. Hükümet ve Ak Parti bu sevdadan bir an önce samimi olarak vazgeçmelidir. Ak Parti ile PKK ilişkisi Ferhat’la Şirin aşkı gibi. Ama, asla tabii ki birbirlerine ulaşamayacaklar’’ dedi.

 

Kayseri Valiliği’nin bayramlaşma törenine katılan MHP Kayseri milletvekili Hasan Ali Kilci, Türkiye’nin en acı bayramı yaşadığını belirterek, ‘’Çok klasik olmakla birlikte, bayramlar artık Türkiye’ye zehir gibi geliyor. Bugün en sıkıntılı ve acı bayramı yaşıyoruz. Herkesin yüreği, ciğeri yanıyor. Herkes çok üzülüyor. Elbette ki en fazla da ateş düştüğü yeri yakıyor, kavuruyor. Bu ortam nereden, nasıl geliyor iyi bakalım. Türk milliyetçiliğine soyunan, 13 yıldır bu ülkeyi yöneten Ak Parti ve onun yandaşları maalesef önce, PKK’yı çözüm süreci diyerek önce büyütüp, azdırdılar. Bugüne getirdiler. Şimdi de çözüm sürecinden vazgeçip, Türk milliyetçiliğine sarıldılar. Dönemin başbakanı, şimdilerin Cumhurbaşkanı hatırlarsanız milliyetçiliği ayaklar altına almıştı. Bu da çare değil. Kimse kusura bakmasın, inanmasın ama, Ak Parti ile PKK birbirlerine kara sevdalı gibiler. Uzun yıllar çözüm süreci diye işbirliği yaptılar. Ağır sözler ama bunun maalesef örneklerini görüyoruz. Hükümet ve Ak Parti bu sevdadan bir an önce samimi olarak vazgeçmelidir. Ak Parti ile PKK ilişkisi Ferhat’la Şirin aşkı gibi. Ama, asla tabii ki birbirlerine ulaşamayacaklar’’ diye konuştu.

 

‘EKONOMİ BİTMİŞ, SEÇİM SONRASI FELAKET’

 

Milletvekili Hasan Ali Kilci, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

‘’Şehit düşenler içinde bakın milletvekili, general ve zengin çocuğu var mı ? Fakir fukara çocukları var. Onun için vatandaş 1 Kasım seçimlerinde iyi düşünmeli, ona göre oy kullanmalı. Önümüzdeki günler iyi günler değil. Ekonomi bitmiş. Kalem oyunlarıyla TÜİK ve ona emir verenler, ülkeye ihanet etmektedir. Türkiye ekonomisi ne yazık ki sıkıntılı döneme giriyor. Bugüne kadar IMF’ye borç verebiliriz diyenler, bakalım Türk ekonomisi zora girerse IMF bize para verir mi, vermez mi göreceğiz ? Seçim sonrası felaket var. Kim işbaşına gelirse gelsin, ateşten gömlek giyecek. İşadamları büyük sıkıntıya girecek. İşsizlik artacak, Türkiye istemediğimiz durumla karşı karşıya kalacak.’’

 

Oktay ENSARİ-Doğan BİLMEZ/ KAYSERİ, (DHA)