MHP’li Kaya’dan Hükümetin Suriye politikasına sert eleştiri

MHP’li Kaya’dan Hükümetin Suriye politikasına sert eleştiri
20 Eylül 2013 11:32

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, Suriye’ye olası müdahale planının başbakan ve hükümetinin foyasını ortaya çıkarttığını iddia etti. Kaya, “Sırf Esad’ı devirmek ve taaddütlerinin karşılanması adına Müslüman coğrafyasına batılı güçler tarafından ölüm saçılmasını istemektedir. 917 yıl sonra Müslüman coğrafyasından haçlı işbirlikçisi bir yöneticinin çıkması biliniz ki ibretli olduğu kadar utanç vericidir” dedi.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Edirne’de parti teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Kaya, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine önemine dikkat çekti. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti eleştiren Kaya, “Türkiye bugün, yaklaşık 10 yıldır görevde bulunan AKP iktidarının neden olduğu siyasi çatışma, kamplaşma ve gerilimle boğuşmaktadır. Etnik ve mezhep temelli tuzak ve komplolarla cebelleşmektedir” dedi. Çözüm süreci adı altındaki gelişmeleri de eleştiren Kaya, Başbakan’ı ihanete destek vermekle suçladı. Kaya şunları söyledi:

 

“Çözüm ve barış sözleriyle gerçek amacı gizlenmeye, gerçek hedefi kapatılmaya çalışan ihanet süreci PKK’nın derlenip toparlanması için eşsiz bir katkı sağlamıştır. Çözülme ve ihanet sürecinde PKK ordu kurmak için kolları sıvamıştır. Kuzey Kürdistan beyanları hiçbir adli takibata uğramadan sıradanlaşmış, hainlere AKP’nin ampulüyle gün doğmuştur. Terör örgütü militanlarıyla birlikte canibaşının affı ısıtılmaya ve bu çerçevede kamuoyu algısı şekillendirilmeye uğraşılmıştır. PKK’nın güç toplaması, militan devşirmesi, dağdan şehirlere inmesi hıyanetine selam duran hükümet tarafından sadece seyredilmiş, zımmen de onaylanmıştır. Esasen kör topal halde ilerleyen ihanet süreci, PKK’nın tek taraflı feshiyle AKP’nin kucağında patlamıştır.”

 

SURİYE MESELESİ

 

Irak ve Suriye sınırındaki gelişmelere de değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, “Sınırlarımızdaki belirsizlik, Suriye’nin saldırıya uğraması PYD-PKK’ya yeni imkanlar sunacak, otorite boşluğundan dolayı Kürdistan’ın kurulması hızlanacaktır” uyarısında bulundu. Irak’ın kuzeyindeki özerk peşmerge yönetiminin Irak işgalinin bir sonucu olduğunu belirten MHP’li Kaya, şöyle devam etti:

 

“Suriye’nin ateş altına alınması Türkiye’nin milli birliğini, milli bekasını ve milli güvenliğini tam bir keşmekeşe çevirecektir. Bölgesel savaş riski, Ortadoğ’nun birbirine girmesi, bloklar arasındaki kanlı mücadele,sınırların gevşemesi, etnik ve mezhep rekabetinin çığırından çıkması Türkiye’yi de karıştıracak ve karmaşaya sürükleyecektir. PKK bu karambolu lehine çevirmek için bölgesel ve küresel güçlerin tetikçiliğini ve emrivakilerini hevesle icra edecek, Türkiye’nin aleyhine olacak tüm tertiplerin içine girecektir. Milliyetçi Hareket Partisi meselelere Türkiye’nin milli güvenliği ve milli çıkarları açısından yaklaşmaktadır. Hiçbir mülahaza, hiçbir ilişki ve hiçbir hadise milletimizin ve devletimizin devamlılığından ve emniyetinden daha önemli olmayacaktır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti kendine gelmelidir. Suriye konusunda, Birleşmiş Milletlerin kararı beklenmeli, bu ülkedeki sorunların çözümü için diplomasinin tüm hüner ve beceri yolları kullanılmalıdır. Ancak Türkiye’nin toprak bütünlüğü, milletimizin huzur ve ali menfaatleri için gerekiyorsa hiçbir teşebbüsten ve girişimden de çekinilmemeli, korkulmamalıdır.”

 

Konuşmasının ardından partililerle basına kapalı bir süre sohbet eden Kaya, ardından çeşitli köy ziyaretleri için ayrıldı.

 

6956d38fc52c4f33851e0e53b5d1609d

 

d4bc00d6a049a7f56ddd35785ce03bfe

f00ef1035ec364fe9f484ab0fca58bbb