MHP’li Kaya: Ülkücüler, Erdoğan’a oy vermeyecek

MHP’li Kaya: Ülkücüler, Erdoğan’a oy vermeyecek
22 Mayıs 2018 08:44

MHP İstanbul Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Atila Kaya, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde ülkücülerin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyeceklerini söyledi. Kaya, Erdoğan’a itiraz sebeplerini de açıkladı.

 

 

MHP’nin seçimlerde tekrar aday olması için listeye koymadığı Atila Kaya, KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın sorularını yanıtladı.

 

‘MİLLİYETÇİLİĞİ BİR KÜFÜR OLARAK GÖREN…’

 

Ülkücülerin 16 Nisan 2017’de yapılan referandumda da büyük oranla ‘hayır’ oyu verdiğini hatırlatan Atila Kaya, şöyle konuştu:

“Bütün siyasi geçmişine, ideolojik köklerine baktığımız zaman milliyetçiliği bir hasım olarak gören, milliyetçiliği bir küfür olarak gören, milliyetçiliği şeytani bir düşünce olarak gören bir şahsı, başka bir partinin genel başkanını bizim Cumhurbaşkanı adayımız olarak kabul etmeyi içimize sindiremediğimiz için itiraz ediyoruz.

Göreceksiniz, referandum öncesi bunları söyledik biz, referandumda bizim camiamız, hareketimizin önemli ölçüde hayır verdiğini gördük. Bugün nasipse göreceğiz, bu seçimde de MHP çatısı altında faaliyetini yürüten ülküdaşlarımız genel seçimlerde mührü üç hilale vuracaklar ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhur İttifakı’nın adayı olan sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyecekler.”