MHP’li Halaçoğlu: Türkiye’yi çok tehlikeli günler bekliyor

MHP’li Halaçoğlu: Türkiye’yi çok tehlikeli günler bekliyor
26 Eylül 2013 09:28

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı demokratikleşme paketinin ardından Türkiye’yi çok tehlikeli günlerin beklediğini söyledi.

 

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Sağduyu Türkiye Platformu Elazığ Temsilciliği’nin davetlisi olarak geldiği Elazığ’da ‘Yol Ayrımında Türkiye ve Gerçekler’ konulu konferansa katıldı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Eylül günü açıklayacağı demokratikleşme paketine değinen Halaçoğlu, paketin açıklanmasının ardından Türkiye’yi tehlikeli günlerin beklediğini öne sürerek sağduyu çağrısı yaptı.

 

cbfcf6c23085011909dcad92f6f360de

 

Halaçoğlu, şöyle dedi:

 

“Yapılan aradaki anlaşmada Abdullah Öcalan’ın serbest kalması lazım. İkide bir dikkat ederseniz ‘Bana bir statü verin’ deyip duruyor ve ondan alınan direktiflerle bir takım demokratikleşme paketleri hazırlanıyor. Şunları, şunları şunları istiyoruz diye. Şimdi önümüzdeki günlerde önümüze gelecek pakette nelerin yer alacağını da hep beraber göreceğiz. İnşallah hükümet aklı selimi seçer de sağduyulu olur da Türkiye’yi riske atacak bir takım kararlar almaz. Ama samimi olarak görüyoruz ki, Abdullah Öcalan bir şekilde şimdiki bulunduğu konumdan daha serbest bir konuma ulaştırılacak. Ev hapsine kadar gidebilir. Bu arada da PKK’nın ülkeyi terk etmekten vazgeçmesine karşılık PKK’lı teröristlerin nasıl yurtdışına çıkarılacağı konusunda da dikkat ederseniz hükümetin hiçbir açıklaması yok. Şimdi ortaya konacak paket PKK tarafından kabul edilmeyecek olursa, ‘ortaya çıkacak sonuç ne olabilir’ diye düşünmek zorundayız. Bu defa sadece mevzi çatışmalarının ötesine gider, Allah korusun iç çatışmalara dönüşecek bir ortam çıkar. Önümüzdeki günler çok tehlikeli günler. Önümüzdeki günlerde herkesin sağduyulu hareket etmesi lazım.”

 

 

KIŞKIRTMALARA DİKKAT

 

Paketin açıklanmasının ardından bir takım kışkırtmaların önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını öne süren Halaçoğlu, “Bir takım bombalamalar vesair hareketlerle karşılaşacaksınız. Bunlar infiale sebep olabilir. Böyle durumlarda bile sağduyulu olursanız, ne kadar çatışmalardan kaçınırsanız o kadar Türkiye’nin lehine hareket etmiş olursunuz. Bu ülkenin ordusu var, bu ülkenin polisi var, bu ülkenin jandarması var. Onlara görevlerini yapmaları konusunda ikazda bulunacağız. Artık milli mücadele dönemi inşallah gelmez. O dönem gelinceye kadar sabretmenizi rica ediyorum. Önümüzdeki günlerin Türkiye için hoş günler olamayacağını düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım. İnşallah ama görünen köy kılavuz istemez diye bir söz vardır” dedi.

 

d521a71017ca29a8bc14fad773432de5

 

Hükümete demokratikleşme paketini açıklarken aklı selim hareket etmesi gerektiği uyarısını yapan Prof. Dr. Halaçoğlu, “Türkiye’de yeni bir hükümetin kurulması halinde yeni bir zihniyet ve yeni bir dış politika anlayışının gelmesi halinde belki Suriye’deki çatışmaların önüne geçilebilecek bir ortam doğabilir. Türkiye önümüzdeki dönemleri çok iyi kullanmak zorundadır. Unutmayın ki ok yaydan çıktığı andan itibaren geri durduramazsınız ve o ok kendi hedefine ulaşır. Dolayısıyla Türkiye şu dönemeci selametle atlatmak zorundadır. İnşallah hükümet bu paketi açıklarken aklı selimle hareket eder” dedi.