MHP’li Dervişoğlu: Parti yönetimi istifa etsin

MHP’li Dervişoğlu: Parti yönetimi istifa etsin
27 Haziran 2016 16:31

Eski MHP İzmir il başkanı Müsavat Dervişoğlu, seçimli olağanüstü kurultay yapabilmek için farklı iki yol önerdi.

 

 

 

 

MHP 6’ncı Olağanüstü Büyük Kongresi’nin Divan Başkanı MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parti yönetiminin samimiyet testinden geçtiğini belirterek, seçimli olağanüstü kurultayın yolunu açabilmek için iki yöntem önerdi.

 

 

Bunlardan biri MHP yönetiminin istifa etmesi.Çağrı Heyeti’nin topladığı 19 Haziran’daki kongrede, olağanüstü kongreyi toplamak için yetki verilen heyetin başkanı, eski MHP İzmir Müsavat Dervişoğlu, seçimli olağanüstü kurultay yapabilmek için farklı iki yol önerdi.

 

 

Dervişoğlu, “MHP Genel Merkezi seçimli olağanüstü kurultay talebinde samimi ise kendileri tarafından Cemal Enginyurt’a açtırılan davanın geri çekilmesini sağlayarak seçimli kurultayın önünü açabilir. Bunu yapmazlarsa, genel başkan ve yetkili kurulların seçimini mümkün kılan bir kurultay gerçekleşebilmesi için genel başkanın ve yetkili kurulların istifasıyla bunu mümkün kılabilirler. Milliyetçi Ülkücü iradeye güveniyor, inanıyor ve saygı gösteriyorlarsa bu samimiyet sınavından kaçmasınlar. Tüm demokratik yolları denedik. Bize bu kurultayın gerçekleştirilebilmesi için hukuki mücadeleden başka yol bırakmayanlar artık doğru bir karar vermek durumundadırlar. Partimizin mahkeme kapılarında zaman kaybeden bir siyasi kurum olarak anılmasının önüne geçmek başta genel başkan olmak üzere MHP’nin yetkili organlarının temel görevidir” dedi.

 

 

“HESAP SORMAZSAK ALDIĞIMIZ NEFES BİZE HARAM OLSUN”

 

 

MHP’li Dervişoğlu Facebook sayfasından “Adamın biri Ankara 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesine giderek, zatınızdan alacağı olduğundan bahisle evinizin haczedilmesini istese; hakim bey de çek, senet, makbuz ya da sözleşme olup olmadığını sormadan evinize bir icra memurunu gönderip eşyalarınızı kaldırıp götürse kendinizi soyguna uğramış gibi hissetmez misiniz? İşte, MHP delegelerinin alınteri ve emekleriyle gerçekleştirilen meşru ve hukuki kurultayımız tıpkı böyle bir yöntemle sonuçlarıyla birlikte gasp edilmiştir. Bu maskeli soygunculardan hesap sormazsak aldığımız nefes bize haram olsun” notunu da paylaştı.

 

dervis