MHP’den YSK’ya ‘süreci işle’ başvurusu

MHP’den YSK’ya ‘süreci işle’ başvurusu
21 Ağustos 2014 10:51

MHP, Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunarak Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına dair yasal sürecin işletilmesi istedi.

 
MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk tarafından YSK’ya yapılan başvuruda, cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçlarının 15 Ağustos 2014 tarihinde açıklandığı, Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’na göre de sonuçların kamuoyuna ilan edilmesinin ardından kararın Resmi Gazete’de yayımlanması gerektiği kaydedildi.
Ancak YSK kararının bugüne kadar Resmi Gazete’de yayımlandığı, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilliği ve başbakanlık görevlerinin de halen devam ettiği belirtilen başvuruda, “Durumu düşünüldüğünde, YSK’nın nihai kararının yasada öngörülen süre içerisinde Resmi Gazete’de halen yayımlanmamış olması tüm Anayasal kurumlar açısından bağlayıcı olan YSK kararları ve YSK’nın tüzel kişiliği, Resmi Gazete yönetiminden sorumlu kişilerce göz ardı edilmekte ve siyasi oyunlar üzerine siyasi iktidarın menfaatleri lehine suistimal edilmektedir. Bu konu ile ilgili kamuoyunda soru işaretleri belirmektedir. YSK’nın almış olduğu kararların itibarı açısından resmi gazete sürecinin de bizatihi kurul tarafından takibi gerekmektedir” denildi.

 

 
Sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuru ve tüm adli işlemlerde dahil olmak üzere her türlü yasal sürecin işletilmesinin YSK’nın görevi dahilinde olduğu kaydedilen başvuruda, söz konusu sürecin işletilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi istendi.