MHP’den istifa etti

MHP’den istifa etti
16 Mart 2016 16:30

ZONGULDAK’ın Karaman Beldesi Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Kalaycı, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

 

 

Zonguldak’ta 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyince Ak Parti’den istifa ederek MHP’den aday olan Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, MHP’den de istifa ettiğini açıkladı. Seçmen ve belediye meclis üyelerinin baskısıyla MHP’den aday olduğunu söyleyen Başkan Kalaycı, tekrar Ak Parti’ye geçeceği iddialarıyla ilgili şöyle dedi:

 

“Karaman’daki seçmen ve meclis üyelerinin isteği üzerine, Karaman’a biraz daha hizmet alabilmek için bu kararı aldım. Beldemde zaten MHP tabanı yoktu. Artık onlarla çalışmak istemiyorum. Belde halkım ne istiyorsa onun için, hizmet etmek için çalışıyorum. Seçmen ve belde halkının baskısı Ak Parti’ye geçmem yönünde.”

 

MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy ise, Ak Parti’ye geçeceği söylentilerinin çıkması üzerine parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Mustafa Kalaycı’yı partiden ihraç ettiklerini söyledi. Kıransoy, “Kirli pazarlıkların içine giren bir şahsiyetin MHP kimliğiyle siyasi hayatına devam etmesi mümkün değildir. Şu saat ve şu dakika itibariyle MHP ile hiçbir alakası yoktur. Bizimle ilişiği kesilmiştir ve kendisi artık MHP’li bir belediye başkanı değildir” dedi.

 

 

Kaynak: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)