MHP, CHP’ye randevu vermedi!

MHP, CHP’ye randevu vermedi!
8 Mart 2018 13:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), anamuhalefet partisi CHP’nin “Seçim güvenliğine ilişkin” görüşme talebini reddetti.

 
MHP adına konuşan Grup Başkanvekili Erkan Akçay “CHP’nin oyalama çabalarına itibar etmiyoruz. Talebi bu nedenle reddettik. Cumhur ittifakının ilke ve prensiplerine bağlı olarak hareket ediyoruz.” dedi.

 

 

BAHÇELİ’NİN RET KARNESİ

 

 

21 yıldır MHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturan Devlet Bahçeli, siyasi hayatında sık sık ‘randevu vermemesiyle’ biliniyor. İşte MHP liderinin ‘en ünlü’ reddedişlerinden bazıları;

 

 

EYLÜL 2008 – Dönemin Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın randevu talebine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ret yanıtı verdi. Gerekçe olarak ise o dönem Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Abdullah Gül’ün Ermenistan ziyareti gerekçe gösterildi.

AĞUSTOS 2009 – Dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu istediğini ancak reddedildiğini söyledi. Bahçeli’yi sert şekilde eleştiren Erdoğan “Haddini bil, kendini bil” dedi.

MART 2011 – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Libya konusunda bilgilendirmek için görüşmek isteyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na randevu vermedi.

NİSAN 2015 -MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP lideri Destici’yle görüşmedi.

HAZİRAN 2015 – Koalisyon turları çerçevesinde siyasi partileri gezerek liderle bir araya gelerek iş dünyasının görüşlerini paylaşan MÜSİAD’a MHP’den geri dönüş olmadı.