MHP’de ‘transfer’ rahatsızlığı!

MHP’de ‘transfer’ rahatsızlığı!
7 Haziran 2020 11:02

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yeni kurulan DEVA ve Gelecek Partisi’ni FETÖ ile ilişkilendirip Meclis’te yer bulmak için milletvekili transferi yapmalarının önlenmesi adına “acil” yasal değişiklik yapılması çağrısı tartışılıyor.

 

Fotoğraf: AFP

 

Bahçeli’nin bu çağrısının ardından AK Parti hukuki çalışma başlatılacağını açıkladı, ancak çalışma hem iktidar hem de muhalefet cephesinde eleştirilere yol açtı. İktidar cephesinde çok net “Siyasi ahlak yasayla düzenlenmez” diyen siyasetçiler oldu. Muhalefet partileri de meselenin siyasi ahlakla ilgili olmadığını, amacın siyaseti dizayn etmek, yeni partilerin önünü kesmek olduğunu söylüyor.

 

 

MHP’de ise konunun bu şekilde tartışılması rahatsızlık yaratmış durumda. Bir parti yöneticisi Bahçeli’nin açıklamasında milletvekili transferinin önlenmesi diye bir şey olmadığını belirterek, “Siyasi partiler, seçim kanunu, TBMM İçtüzüğünün değiştirilmesi, milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili beklentilerin karşılanması, siyasi etik kanunu ve meslek kuruluşları kanununun çıkarılmasından bahsediyoruz. Bunlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin eksik kalan yönlerinin tamamlanması için yapılması gerekenler ve ilk kez de gündeme gelmiyor. Siyasi etik bunlar içinde sadece bir başlık” diyor. Konunun milletvekili transferi tartışmasına kilitlenmesinden rahatsız olan MHP ‘daha bütüncül, tamamlayıcı ve yapısal düzenlemeler gerektiğine’ dikkat çekiyor, o nedenle yapılacakların acele edilmeden belli bir takvim içinde hayata geçirilmesini istiyor. MHP’li siyasetçiye göre Bahçeli’nin açıklamaları da bir dayatma değil, iktidara güç verme, tahkim etme, ellerini rahatlatma olarak okunmalı…