MHP’de ittifak depremi! Bağımsız aday olacaklar!

MHP’de ittifak depremi! Bağımsız aday olacaklar!
14 Ocak 2019 13:13

MHP’nin elinin güçlü olduğu il ve ilçelerde AKP’li isimlerin aday gösterilmesi parti teşkilatında hüsranla karşılandı. Bazı il ve ilçelerdeki MHP’liler bağımsız ya da başka partilerin çatısı altında seçimlere katılma kararı almaya başladı.

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin parti teşkilatına yaptığı uyarılara rağmen, MHP’nin güçlü olduğu il ve ilçelerde de AKP’li isimlerin aday gösterilmesi infial yarattı.

 

Yerel seçimlerde aday olmak İçin MHP Hendek İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Turgut Babaoğlu, ittifakın takdirini AKP’den yana kullanmasına karşın, 31 Mart’ta aday olacağını açıkladı. Babaoğlu adaylık açıklamasında, “Bir Hendekli olarak yıllardır halkımızın benden “Bizim Turgut” duygusuyla beklediği ve vadettiğim hizmetleri yapmak adına ilçemizden “Belediye Başkan Adaylığı”mı açıklıyorum. Adaylığımın şekli ve nasıl olacağı kıymetli arkadaşlarımla yapacağım görüşmeler neticesinde birkaç gün içinde netleşecektir. Hendek halkımız şunu bilmelidir ki: “Bizim Turgut” onları yarı yolda bırakmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

2014’TE AZ FARKLA AKP’YE KAYBETMİŞTİ

 

Turgut Babaoğlu’nun Hendek Belediye Başkanlığına aday olduğu 2014’teki yerel seçimlerde, MHP 3 bin 682 oy farkıyla AKP’ye kaybetmişti. Bu tarihten beri sahada olan ve seçim çalışmalarını aralıksız yürüten Babaoğlu’nun, 31 Mart seçimlerine bağımsız mı, yoksa başka bir partinin çatısı altında mı gireceği ise merak konusu…

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mhpde-ittifak-depremi-bagimsiz-aday-olacaklar-220372h.htm