MHP’de 5’inci aday!

MHP’de 5’inci aday!
7 Mart 2016 10:25

Eski MHP Konya milletvekili Prof. Dr. M. Sait Gönen MHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

 

 

 

MHP’de 1 Kasım seçimleri sonrasında muhalifler bir yandan olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yaparken bir yandan da genel başkan adaylıkları açıklanmaya devam ediliyor. Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Süleyman Servet Sazak’ın ardından MHP Konya eski Milletvekili ve İstanbul eski Ülkü Ocakları Başkanı Prof. Dr. M. Sait Gönen de genel başkan adaylığını açıkladı.

 

 

Vahdet gazetesinden Muhammet Erdoğan’a konuşan M. Sait Gönen “MHP’nin içinde bulunduğu durum sürdürülebilir bir durum değil.” dedi. “Soğuk savaş döneminin yönetim anlayışı ile artık partileri, kurumları yönetme şansınız yok. Onun için partide acilen değişmesi gereken şey yönetim anlayışıdır. Bu mevcut kadrolarla da yönetim anlayışının değişme ihtimali yok. Onun için MHP’de vakit geçirilmeden bir olağanüstü kurultay toplanmalı ve yönetim anlayışından yönetişime, aynı zamanda ortak aklın egemen olduğu bir yapıya geçilmelidir.” şeklinde konuşan Gönen, yüzde 30’u geçeceklerini söyleyerek şöyle dedi:

 

 

“Bugün AK Parti’liler ve CHP’liler kendi partilerine vermezlerse MHP’ye oy vereceklerini söylüyorlar. Niye toplumun her kesiminin ikinci partisi olan MHP, birinci parti olmasın? Demek ki toplumun en az yüzde 70’ini kucaklayabilecek bir parti. Bu potansiyeli hareket geçirmek için topluma güven verecek bir yapıyı toplumun önüne koymalı MHP. Bu kadrolar fazlasıyla var. MHP barajın altında üstünde kalıp kalmayacağı konuşulacak bir parti değil. Donanımlı bir kadroyu halkın önüne koyduğunda MHP ilk seçimlerde yüzde 30’un üzerinde oy alır.”