‘MHP, Erdoğan’ın kalelerinde kadınları aday gösterecek’

‘MHP, Erdoğan’ın kalelerinde kadınları aday gösterecek’
30 Kasım 2018 09:56

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üç büyükşehir için aday çıkarmayacağını açıklaması sonrasında, ilçelerde aday belirleme çalışmaları sürüyor.

 

 

Leyla Kılıç / Cumhuriyet
MHP’li kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasete atıldığı Beyoğlu ve oturduğu yer olan Üsküdar’da kadın adaylarla seçime girileceği öğrenildi.

 
MHP’de daha önce ismi belirlenen 10 adayın ardından, Beyoğlu, Üsküdar, Küçükçekmece ve Bayrampaşa’da da adaylar netleşti. Buna göre, parti Erdoğan’ın siyasete girdiği ve ilk oturduğu yer olan Kasımpaşa’nın da içinde bulunduğu Beyoğlu ilçesinde 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Güllü Yener’i aday gösterecek. Yine Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin bulunduğu Üsküdar’da ise MHP Üsküdar Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevi yapan ve geçen seçimlerde 1. bölge milletvekili adayı olan Avukat Hatice Akkaya’nın isminin netleştiği belirtildi.

10 aday belirlenmişti

MHP’de daha önce de resmi olarak açıklanmasa da Arnavutköy’de Yüksel Emir, Adalar’da Ersin Öztürk, Bahçelievler’de Mehmet Kaya, Beşiktaş’ta avukat Serkan Toper, Gaziosmanpaşa’da avukat İbrahim Ordu, Güngören’de Gökhan Arslan, Pendik’te Murat Şahin, Sultanbeyli’de inşaat mühendisi Bilal Ünal, Şile’de Rahmi Çakar ve Tuzla’da ise Volkan Beşiroğlu’nun isminin netleştiği belirtilmişti.