MHP bürosuna saldırı şüphelileri adliyede

MHP bürosuna saldırı şüphelileri adliyede
21 Nisan 2015 17:44

Sarıyer Armutlu’daki MHP Seçim İrtibat Bürosu’na önceki gün yapılan silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan küçük yaştaki 2 şüpheli, Emniyet’teki sorgularından sonra adliyeye sevk edildi.

 

Alınan bilgiye göre, olaydan kısa süre sonra 15 ve 17 yaşındaki 2 şüpheli polis tarafından gözaltına alınırken, ekipler olay yerindeki boş kovanlar üzerinde balistik inceleme yaptı. Şüpheli çocuklardan alınan parmak izlerinin, olay yerinde toplanan delillerle örtüşmesi üzerine, saldırıyı bu 2 çocuğun yaptığı anlaşıldı. Şüpheliler, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi:

 

“19 Nisan Pazar günü saat 16.30 sıralarında Sarıyer’de Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Bürosu açılış programında, Seçim Bürosuna yönelik kimliği belirsiz şahıslar tarafından silahlı saldırı olayı gerçekleştirilmiş, görevlilerimizce karşılık verilmesi sonucu şüpheli şahıslar olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır. Olay yerinde yapılan kontrollerde 16 adet boş kovan ele geçirilmiş ve gerekli inceleme yapılmak üzere muhafaza altına alınmıştır. Konu ile ilgili olarak şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, olaydan yaklaşık 1 saat sonra olay yerine yakın mesafede bulunan ve durumundan şüphelenilen, içerisinde 2 şahsın bulunduğu araçta yapılan aramalarda 2 adet tabanca ve bu tabancalara ait 27 adet 9 milimetre çapında dolu fişek ele geçirilmiş, M.Ö. (17) ve S.E. (15) isimli şüpheli erkek şahıslar yakalanmıştır. Ele geçirilen silahlar üzerinde yapılan balistik incelemede, olay yerinde bulunan boş kovanlar ve şahısların parmak izi ve el svapları örtüşmüştür. Yakalanan şahıslar Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından adli makamlara sevk edilmiştir.”