MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karakaya, Gökçek’e sert çıktı: Eski projelerini yeniymiş gibi anlatıyor

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karakaya, Gökçek’e sert çıktı: Eski projelerini yeniymiş gibi anlatıyor
7 Şubat 2014 20:01

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Halkın Habercisi’ni ziyaret etti. Melih Gökçek’in eski projelerini allayıp pullayıp yeniymiş gibi sunduğunu belirten Karakaya, “Ankara’nın geliri 2 elin parmağını geçmeyen sayıdaki kişi ve şirketlere gidiyor.” dedi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

Ankara’ya ilk defa gelenlerin, Ankara’nın başkent olduğuna inanamadığını söyleyen Karakaya, “Ankara bunca zamandır rant uğruna mahvedilmiş. Ankara’nın sorunlarının temelinde rant odaklı yönetim anlayışı var. En büyük hedefim, Ankara’yı bu yönetim anlayışından kurtarmak olacak.  Ankara’nın çok zengin bir potansiyeli var. Zengin kaynakları var. Fakat Ankara’da 400 bin aile sosyal yardım alarak geçiniyor. Çünkü Ankara’nın bütün geliri 2 elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki kişi ve şirketlere gidiyor” dedi.

 

8

 

MELİH GÖKÇEK, ESKİ PROJELERİNİ YENİYMİŞ GİBİ ANLATIYOR 

 

 “Melih Gökçek, ODTÜ’nün ortasından yol geçirdi. Buna karşı çıkanlara da “marjinal grup” dedi. Konya Yolu ile Eskişehir Yolu’nun birleştiği yerde 45 -50 katlı binalar var. Hem ODTÜ’den hem de bu yüksek katlı binalardan büyük bir rant elde ettiler. Ankara’nın gelirini Ankaralılara eşit şekilde dağıtmadılar.” şeklinde konuşan Karakaya, Ankara trafiğini asfalt yollarla rahatlatmanın mümkün olmadığını ifade etti. Metro ve raylı sistemle toplu taşımanın yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen MHP’li Karakaya “Gökçek 20 yılda metroyu bitiremedi. Sonunda da Ulaştırma Bakanlığı’na devretti. Ve şimdi de eski projelerini yeniymiş gibi Ankaralılara anlatıyor.” dedi.

 

1

 

SİTELER’DE TUVALET YOK

 

“4 aydır alanda çalışıyorum. Ankaralılarla sürekli konuşuyorum. Siteler’de oda başkanlarıyla yaptığım görüşmede, onlara Siteler’de yapılması gerekenleri, projelerimi anlatırken söz alan bir esnaf  “Peki başkan seçilirseniz Siteler’e tuvalet yapacak mısınız?” diye sordu. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkezinde, çok yoğun bir şekilde üretim yapılan bir yerde tuvalet yok.” diyen Mevlüt Karakaya, Ankaralıların sorunlarının bölgeden bölgeye değiştiğini ifade etti. Kimi bölgelerde kentsel dönüşümle ilgili sorunların ağırlık kazandığını, kimi bölgelerde trafik sorununun ön planda olduğunu ama genel olarak en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade etti.

 

MHP’li Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde hiçbir Büyükşehir çalışanının işten çıkartılmayacağını ve sosyal yardımların kesilmeyeceğini söyledi. Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda Ankara’da kimse aç kalmayacak, söz veriyorum dedi.

 

2

 

DÜNYA KENTİ ANKARA

 

“Ankara’yı içinde yaşamaktan mutlu olunan bir kent haline getirme sözünü veriyorum” diyen MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Rant odaklı yönetim anlayışını değiştirip insan ve çözüm odaklı bir anlayışla çalışarak Ankara’yı dünya kenti yapacağım” dedi.

 

3