MGK O çocuğu da konuştu mu?

MGK O çocuğu da konuştu mu?
3 Eylül 2015 17:30

Çocuklar yüzüstü uyuduklarında tıpkı böyle yatarlar, böyle olurlar.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

Yüzüstü yattıkları için yanakları daha da bir tombullaşır.

 

Eklem hareket açıları yetişkinlere nazaran çok daha fazla olduğu için elleri ve dirseklere kadar olan alt kolları iyice döner.

 

Elleri boşlukta gibi havaya bakar.

 

Bu kendini boşluğa bırakma hali sanki bir güveni de yanısıtır, beni annem, babam, büyüklerim korur gibi bir hissi yansıtır o sanki.

 

Ama tabii bunun için ülkesinde savaş çıkmaması, çıkarılmaması gerekir bir çocuğun.

 

Ülkesindeki yönetimi yıkmak için savaş çıkaran komşuların da olmaması gerekir.

 

Yoksa bir çocuğun boşlukta sallanan el ve kollarını koruyacak kimse yoktur artık, isteseler de koruyamazlar onu kaçak bir tekne içindeki azgın dalgalardan veya bir kurşundan veya kaçıştaki açlıktan.

 

Şimdi…

 

Dün sabah Bodrum açıklarında ölü bedeni sahile vuran (bir cocuğun ölü bedeninden ceset şeklinde söz edilmez, bunu da öğrensin artık herkes lütfen) minik çocuk yine dün yapılan MGK toplantısında konuşuldu mu? Bunu bilmek istiyorum bir Türk olarak.

 

Minik çocuğun fotoğrafını DHA’dan Nilüfer Demir (onu hepimizin kutlaması gerekir) sabah erken saatlerde çekmiş ve ardından bu fotoğraf hızla yayıldı.

 

MGK toplantısı ise, akşama kadar sürdü.

 

Toplantı esnasında bu olaydan muhakkak haberi olmuştur MGK’nın.

 

Ve, bu durumun MGK’da değerlendirilmiş olması gerekir.

 

Böylesine ağır bir olay bizim Bodrum sahilimizde nasıl olabildi, çok sayıda kaçak göçmen oluşmasının sebebi nedir?

 

Türkiye’de 13 yıldır süren hükümetin bunda payı nedir?

 

Neden daha önceleri Türkiye üzerinden batıya kaçmaya çalışan onbinlerce Suriyeli kaçak göçmen olayı yok iken, son yıllarda böyle bir durum oluşmuştur?

 

Suriye’nin bu hale gelmesinde bizde uygulana dış politikanın etkisi nedir?

 

Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletin bir kurumu olan MGK’dan bu kapsamda ahlaki, sorumlu, ciddi ve hukuk devletine uygun değerlendirmeler bekliyorum.

 

MGK eğer bu değerlendirmeleri yapmıyorsa yapamıyorsa, benden MGK’ya saygı ve kabul kimse bekleyemez.

 

Bu çağda insani değerleri, toplumların, komşu ülkelerdeki halkın ve çocuklarının güvenliğini böylesine ateşe atan ve onları yakan politikalar izlenebiliyorsa ve eğer benim bir devletim varsa ve eğer bu devlet 1999 eşiğnde dünyanın 1. siyasi ligine atlayacak durumda olmuş ise, ben MGK’dan bunu beklerim.

 

Ve, şunu hiç kimsenin, hiçbir Türk vatandaşının unutmaması gerekir ki, bu yavrunun fotoğrafı bu ülkede yaşayan herkes, böylesine bir dış politikaya izin veriyor oluşumuzdan dolayı hepimiz açısından sorumluluk arz ediyor.

 

Bu arada, şurası da görülüyor ki, sistemli bir Suriyeli kaçak göçmen var ve bizdeki hükümet bunların hayati tehlikeler maruz kalarak Türkiye’den kaçmasını bizzat biliyor ve buna zımnen izin veriyor.

 

Yoksa hiçbir ülkede bu kadar sistematik kara bağlantılı deniz geçişi olamaz.

 

CHP’NİN TEKZERE KARARI DOĞRU

 

CHP’nin TBMM’de tezkerenin uzatılmasına desteği doğru çünkü TSK’nın sınır bölgelerinde esnek hareket edebilmesi lazım içinde bulunduğumuz durumda.

 

Ancak CHP’nin, tezkereye destek verirken aynı zamanda Tayyip Erdoğan hükümetlerinin sınırımızda ve ötesinde yaptıkları hakkında kamuoyunu devamlı ve yüksek tonda bilginlendirmesi de lazım.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar