Mevsimin ilk karı yağdı

Mevsimin ilk karı yağdı
24 Eylül 2016 10:10

Dün gece Bolu’nun Gerede İlçesi’nde yüksek kesimlere ve bu sabah da Erzurum kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı.

 

 

 

 

Bolu’da 3 gündür aralıklarla sağanak yağmur etkili olurken, Gerede İlçesi’nde yüksek kesimlere sabah saatlerinde kar yağdı. İlçedeki Arkut Dağı Kayak Merkezi, beyaz örtüyle kaplandı. Kayak merkezinin alt tarafında bulunan Esentepe Otel’in bulunduğu bölgede de kar yağışı etkili oldu.

Kar yağışı, kısa süre sonra yağmura döndü ve biriken karlar da eridi. Akşam saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı devam etti. Arkut Dağı Kayak Merkezi, yine beyaza büründü. Arkut Dağı’na gezmek için gelen Sedat Aydemir, “Eylül ayında yağan kar gerçekten çok şaşırtıcı. Daha önce Haziran ayında da kar yağdığını söylemişlerdi. Biz de buraya Ankara’dan gezmek için gelmiştik. Kar sürprizi ile karşılaştık” dedi.

 

 

 

ERZURUM’A DA İLK KAR DÜŞTÜ

 

 

 

Erzurum kent merkezine de mevsimin ilk karı yağdı. Yoğun kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı.

Erzurumlular 24 Eylül sabahına lapa lapa kar yağışıyla birlikte uyandı. Geceden başlayan yağmur yağışı ve soğuk hava sabah saatlerinde yoğun kar yağışı olarak görüldü. Kar yağışıyla birlikte kentte erken gelen kış mevsimi manzarası oluştu.
Vatandaşlar karla kaplanan araçlarının üzerini kardan temizleyerek trafiğe çıktı.