Mevsim değişikliğinde öksürük tedavisi

Mevsim değişikliğinde öksürük tedavisi
10 Eylül 2017 11:39

Değerli okuyucularımız!

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Mevsim değişikliği sezonuna girmek üzereyiz. Mevsimlerin değişmesi münasebetiyle ve özellikle çocukların buna dikkat etmemesi, başta öksürük ve mevsim değişikliğine dayalı hastalıklar çpğalmaktadır. Bu hastalıkları şifaya kavuşturmak için, Türk Milletinin, bildiği ve özellikle özen gösterdiği bitki reçetelerini paylaşmayı uygun gördük.

 

 

Yıl 1989-21017 Yılları arası Hindistan-Pkistan seyahat notları: Bu ülkelere her gittiğimde, özellikle batı Himalaya eteklerinde ikamet eden Müslüman Türk dünyasına nezaket ziyaretinde bulundum. Hindistan-Pakistan vatandaşı müslümanların ve Türklerin ikamet ettiği köy ve kasabalarda ziyaret esnasında, öksürük tedavisinde kullandıkları yan etkisiz ve pratik çözümü olan, bazı reçeteleri bilgi edindim ve edindiğim bilgileri, siz değerli okuyucularımızla palaşacağız. Allah’ın şifası üzerinize olsun.

 

 

REÇETELER

 
1- REÇETE:

 
Malzeme: Bir kilo rendelenmiş turp, 2- 10 su bardağı su, 3- 150 Gram tazeZencefil. 4-Yererince Bal.

 
Hazırlanışı: Kaynamakta olan 10 su bardağı suya soyulmuş ve rendelenmiş taze Zencefil ve turp ilave edilir kısık ateş’te 20 dakika kaynadıktan sonra, ocaktan indirilir ve ağzı iyice kapatılıp soğuduktan sonra kavanozllara doldurulur. Buzdolabında muhafaza edilir.
Kullanılışı: Ocaktan indirdikten sonra da, bir su bardağına yeterince bal ilave ederek içebilirsiniz. Geriye kalanı da, buzdolabında muhafaza ederek gün boyu bal ile tadlandırıp içiniz.

 

 

2- REÇETE: Tadlandırıcı olarak kullanılan bal, medeniyetin başlangıcından beri insanlar tarafından kullanılmış olan tabiat ana’nın en büyük armağanıdır ve bir çok tedavide anti bakteriyel olarak kullanılmıştır. Balın antioksidan ve anti-mikrobik özellikleri sayesinde yatıştırıcı öksürüğe yardımcı olur ve bebeklerde yakın zaman da ki öksürüğün tedavisinde yardımcı olur.

 
Öksürüğü gidermek için Malzeme: Bir çorba kaşığı bal, İki çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu, Bir çay kaşığı toz Tarçın, Bir su bardağı içme suyu.

 
Hazırlanışı: İki çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyunu hiç bekletmeden, bal ve tarçınla beraber suya ilave edip içilmelidir.
Şifası: Bu reçete, öksürüğü gidermek için çok etkilidir.

 
NOT: Reçetelerin etkinliği, insanların tabiatına göre değişebilir.

 

 

3- REÇETE: KURU ÖKSÜRÜK TEDAVİSİ

 
Malzeme: 1- 600 Gram kuru soğan, 2- 130 Gram taze Zencefil, 3- 700 gram bal, 4- 7 su bardağı içme suyu.
Hazırlanışı: Kuru soğan’nın suyu mutfak robotunda çıkarılır, çıkarılan suyu ve rendelenmiş taze zencefili kaynamakta olan 8 bardak suya ilave edin, kısık ateş de 40 dakika kaynatılıp ateşten indirildikten sonra, yıkanmış temiz bir patiska bez kese ile süzüp renkli kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ediniz.
Kullanılışı: Yemeklerden sonra tıok karnına, her seferinde bir veya iki yemek kaşığı içilir. Bu işleme günde 3 veya 4 defa devam edilerek içilir.
Etkisi: Kuru öksürük için çok faydalıdır.

 
NOT: Limon suyunun şifasını bulmak için, sıkıldıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Limon suyu bekledikçe vitamin ve tüm besin değerleri kaybolur.

 

 

4-REÇETE: (Bronşitte öksürük olursa) Çitlenbik-Çedene (Menengiç) kahvesi içilir.

 

 

5-REÇETE: Malzeme: 1- 50 Gram taze Zencefil, 250 Gram çam yaprağı, 2- Üç su bardağı su.
Hazırlanışı: Çam yaprakları iyice yıkanır, kaynamakta olan suya, Zencefil rendesi ve çam yaprakları ilave edilir, 15 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra bal ilave ederek içilir. Günde üç su bardağı yamek aralarında içilir.

 

 

NOT: Reçeteler, destek amaçlıdır. Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur. Ayrıca Diyabetliler, bal ilave etmeden sade kullanmamaları tavsiye olunur.

 

 

Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan cümle Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

 

ÖZDEYİŞLER:

 
1- Dünya da, en tehlikeli şey, Allah’a olan inancını kaybedip sadece Dünya işlerine odaklananların, güvenini kaybedip şeytanı sevindirmektir. (Karakoyunlu Türk asıllı, Hacı Casim Taşkım)
2- Ruhunda Vatan kavramı ve insanlara sevgisi olan ve kendisine güvenen bir insan, her işkolunda üretime önem veren insandır. (V. D.)
3- Allah’a inanarak ekilen sevgi tohumu, bereket ve sağlığın ta kendisidir. (Ömer Ahad Habib-i)
4-En mutlu ve sağlıklı insan, Kur’an-ı Kerime inanarak yaşamını sürdürüp toplumu mutlu eden insandır. (Fehim Adak)
5- Mutlu bir idareci, hatır için Allah’ın ve kanunların yasakladığı haram işlere göz yummayandır. (Fehim Adak)
6- Tedavi amaçlı olmayan ilaçlar aciz, sağlığa kavuşturmayan ilaçları önermek zulmetmektir. (Numan Aladağ)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun