Metropol Kart Nedir?

Metropol Kart Nedir?
29 Ocak 2021 08:45

Şirketler tarafından çalışanlara sunulmuş olan elektronik ödeme sistemi olan Metropol kart, yemek kartı olarak bilinen fakat birçok farklı sektörde kullanabileceğiniz bir karttır. Metropol Kartınızı kullanabileceğiniz; Gıda sektörü, Giyim sektörü, Akaryakıt sektörü, Et Ürünleri sektörü, Kafe ve Restoran sektörü ve Alışveriş Merkezlerinde bulunan Metropol kart ile anlaşması olan tüm sektörlerde kullanmanız mümkündür.

 

 

İsterseniz, online ödeme sistemi ile E-ticaret işlemlerinizi de kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz bu kart birden fazla avantajı bulunan bir kart olarak hizmete sunulmaktadır. Metropol kartınızı kullanarak RestoPay yemek harcamalarınızda ise yüksek oranda vergi indirimden faydalanmanız mümkündür. Ayrıca, Metropol karta istediğiniz miktarda kişisel para transferi yaparak da vergi indirimden yararlanabilirsiniz. Metropol kartınızın başka birinin eline geçmesi veya kaybolması durumunda anında kartı bloke etme imkanı da sunulmaktadır.

Metropol kartınızı hiç kullanmadan, sistemde kayıtlı olan telefon numaranızla da işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz de, kartınızın son 8 hanesini ve kart şifrenizi kullanarak da kartsız işlem yapabilirsiniz. Metropol kartınızı, üye kuruluşlar için ’’Mobil Ödeme’’ olarak online ödeme yapmanız da mümkündür. Metropol kartın yararlandığı RestoPay, GiftPay, PetroPay gibi üye olan firmalarda kullanabileceğiniz birçok işlem kolaylığı da sağlanmaktadır.

Metropol Kart Kullanımı

Metropol kartınızı üye işyerlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Metropol kartınızın geçtiği birçok restoran, kafe, market bulunmaktadır. Kartınızı kullanabileceğiniz marketler arasında; Kim Marketleri, General Süpermarket ve Demirhan Hipermarket gibi farklı alışveriş marketleri yer almaktadır. Marketlerin haricinde, Metropol kartınızı kullanabileceğiniz birçok sektör mevcuttur.

Metropol Kart Kullanımı için, internet sitesinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Vergi avantajlarından yararlanabileceğiniz Metropol kart başvurusunu, Üye şirket olarak veya kişisel olarak yapabilirsiniz. Metropol kart başvurusunda sizden istenen bilgiler ise şu şekildedir.

Müşteri Tipi Seçimi Kurum / Şahıs

Tabela Adı

Yetkili Kişi İsim

Kategori Seçimi

Yazar Aksa POS Cihazı Bilgisi

Firmanın İkamet İli

İkamet Edilen Semt

Açık Adres

SGM Numarası

E-Posta Adresi

Açıklama Bölümü

Formunuzu doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlayıp göndermeniz sizin lehinize olacaktır. Başvuru formunuz firma tarafından incelendikten sonra, size detaylı bilgi verilecektir.

Metropol Kart Nakite Çevirme

Ticket Kart çeşitlerinden olan Metropol Kartınızı kullanırken, belli bir miktarını veya tüm bakiyeyi nakit olarak çekmek isteyebilirsiniz. Metropol Kart nakite çevirme işlemi ATM aracığıyla çekilmesi mümkün olmayan bir işlemdir. İhtiyacınız dahilinde, Metropol Kart bozdurma işlemi için; Metropol kart ile anlaşması bulunan firmalardan yardım alarak kart bakiyenizi nakite çevirebilirsiniz.

Günümüzde bu işlemi gerçekleştiren birçok Metropol Kart üye firması bulunur. Fakat, bu işlemi yapmak için, sizden belli bir miktarda komisyon talep edebilirler. Bu komisyon oranı %10-%20 oranları arasından değişim gösterebilir. İnternetten üzerinden araştırarak bulabileceğiniz birçok kişi, Metropol kart bozdurma işlemini yapmaktadır. Fakat, dikkat edilmesi gereken nokta bu işlem için herkese güvenmemektir. Güvenilir ve bu işi yapabileceğine inandığınız; Varsa tanıdıklarınızdan yardım alarak, Metropol Kartı nakite çevirme işleminiz daha sağlıklı hale gelecektir.

Metropol Kart Online Ödemelerde Kullanılır Mı?

Metropol kartınızı; E-ticaret işlemlerinizde, mobil ödemeye olanak sağlamasıyla, online olarak harcama yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca, kartınızı kullanmadan, ’’Metropol Kart Online Akıllı Cüzdan’’ ile Metropol kartın şifre özelliğinden yararlanarak harcamalarınızı online ve güvenli olarak yapabilmenize  de olanak sağlanmaktadır.  Metropol kartınızın bakiye bilgisini, size yakın olan kullanım alanlarını, kartınıza ait kullanım detaylarını ’’TTAkillikart.metropolcard.com’’ sitesinden kart bilgilerinizle giriş yaparak kısa sürede öğrenebilirsiniz.  Metropol Kart anlaşmalı üye iş yerlerini Sorunusor.com sitesinden araştırarak, online harcamalarınızı kolaylıkla halledebilirsini