Metin Feyzioğlu’na vurmanın dayanılmaz hafifliği!

Metin Feyzioğlu’na vurmanın dayanılmaz hafifliği!
8 Nisan 2019 11:15

Son iki dönemin Türkiye Barolar Birliği Başkanı…

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 
Bundan önce Ankara Baro Başkanı…

 
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi, Avukat Profesör Doktor Metin Feyzioğlu…

 
Referandum sürecinden önce kendisiyle tanıştım. İlk günden itibaren hakkında yaptığım en önemli gözlem cesur ve dürüst olduğuydu.
Referandum sürecinde iktidarın tüm itirazlarına, dışarıdan aldığı ölüm tehditlerine rağmen tam 155 il ve ilçeye gitti ve yüzlerce toplantıya katıldı. Sayın Prof. Dr. Süheyl Batum ve ben de onu hiç yalnız bırakmadık. O günlerde bazen nerede olduğumuzu unutarak ülkenin geleceği için mücadele ettik ve Sayın Feyzioğlu bu mücadelenin lokomotifiydi.

 
Ergenekon, Balyoz, İzmir Casusluk gibi davalara en çok itiraz edenlerdendi.

 
Hukuk fakültelerinin vasıfsızlığına en çok itiraz eden oydu.

 
Neredeyse her ile barolar için harika binalar yapılmasına vesile olan, adliyelerde avukatların oturabileceği düzgün alanlar yaratan ve onların sağlık ve sosyal hakları için gece gündüz mücadele eden de oydu.

 
Soma’da ölen işçiler için oradaydı, Adana’da yurtta yanan çocukların ailesinin yanında, tarikatlarda tecavüze uğrayan çocukların yanında, Özgecan davasında, kadın hakları ve hayvan hakları için mücadelenin tam göbeğindeydi.

 
Avukatlar için eğitim faaliyetleri, kurslar, seminerler düzenlenmesi için baroların tüm imkanlarını seferber eden de, yaşlı bir avukatı ziyaret eden de, şehit ailesinin evine gidip ana eli öpen de oydu.

 
CHP’nin başına geç ısrarlarına rağmen hırsına yenik düşmeden görevinin gereğini yapan, avukatların hakları, hukuk fakültelerinin düzeltilmesi için adalet bakanıyla toplantıdan toplantıya giden de oydu.

 
Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği’nin kurucusu ve ilk başkanı oldu. Bölücü hain FETÖ ve PKK’nın her zaman karşısında durdu bu nedenle ırkçılıkla, yandaşlıkla suçlandı. Tahir Elçi’nin cenazesine katıldı, bölücülükle suçlandı.

 
Anıtkabir’i binlerce avukatla ziyaret etti, şovmenlikle suçlandı.

 
Yaptı suç oldu, yapmadı suç oldu.

 
Şimdi de İstanbul seçim süreciyle ilgili kendisine sataşanlar, Feyzioğlu nerede diye soranlar, montaj bir badem bıyıklı fotosu üzerinden onu yandaşlıkla suçlayanlar var. Seçim sandıklarının başında duran gencecik kahraman avukatlarla onu kıyaslayanlar ve korkmakla suçlayanlar var. İşin kötüsü biliyoruz ki, şimdi onu pasif kalmakla suçlayanlar, eğer Sayın Feyzioğlu seçim kuruLlarının önünde kendini paralasaydı, bu seferde onu süreci sahiplenip kendisini öne çıkarmakla suçlayacaklardı.

 
Oysa bu süreçle ilgili, TBB’nin açıklamaları vardır ve süreç sonucunda millet iradesine aykırı olaylar olursa bunun önünde ilk duracak olanlar da eminim avukatlar, barolar, TBB ve Metin Feyzioğlu olacaktır.

 
Meyve veren ağaç taşlanır, vurmaya devam edin bakalım. Ancak zaman onun yaptıklarını en güzel şekilde gösterecektir. Şimdi en azından kendinize şu iyiliği yapın: https://www.barobirlik.org.tr ve Metin Feyzioğlu’nun sosyal medya hesaplarını takip edin.

 
Bir de kendinize şunu sorun; “Metin Feyzioğlu bu süreçte sert bir iktidar karşıtlığı yapsaydı, bu tavrı seçim sürecine katkı sağlar mıydı?”

 
Biraz kitle psikolojisi okumanızı öneririm. Çünkü Feyzioğlu okuyor…

 

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…