Metin Feyzioğlu: Bu Anayasa’da halk yok

Metin Feyzioğlu: Bu Anayasa’da halk yok
16 Ocak 2017 15:30

Metin Feyzioğlu, AKP ve MHP’nin “Başkanlık Tasarısı”nı eleştirerek, “Bu anayasa paketinin içinde halk yok.” dedi.

 

 

 

 

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Anayasa değişikliğinin halkın esas sorunlarına çözüm üretmediğini söyledi. “Şu kişiye veya bu kişiye göre Anayasa yazılmaz. Bugün hayatta olan kişilerden sonrasını da düşünmezsek geri dönüşü olmayan büyük bir yanlış yaparız” uyarısında bulunan Feyzioğlu şunları söyledi:

 

“Anayasa paketinin içinde gençlerin önünü açan bir şey yok. Seçilme yaşını 18’e düşürüyor. İyi güzel de 18 yaşındaki gencin, cebinde dolmuş parası yok, nasıl seçim kampanyası yürütecek? Kadın için bir şey yok, yaşlılar için bir şey yok, hayat pahalılığı için bir şey yok, ekonomi için bir şey yok. Bu anayasa paketinin içinde halk yok. Bir tek, Cumhurbaşkanının siyasi partili olması var.

 

 

“YARIN BU YETKİLERİN KİMİN ELİNE GEÇECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZ”

 

Hepimiz faniyiz. Yarın bu yetkilerin kim tarafından kullanılacağını kimse bilemez. Türkiye Cumhuriyeti ise kişilerin üzerindedir. Meseleye böyle yaklaşırsak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Şu kişiye veya bu kişiye göre Anayasa yazılmaz. Bugün hayatta olan kişilerden sonrasını da düşünmezsek geri dönüşü olmayan büyük bir yanlış yaparız.”

 

Kaynak: Odatv.com