Metil Sülfonil Metan! MSM Uygulama ve Etkisi

Metil Sülfonil Metan! MSM Uygulama ve Etkisi
29 Nisan 2020 08:23

Metil Sülfonil Metan birçok sağlık sorunlarıyla mücadelede etkilidir. İnsanlar özellikle yaşı ilerledikçe birçok sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalırlar. Bu sorunlarla mücadele etmek, meşakkatli olmasının yanında zaman da alır. Nitekim, hastalığı kabullenme aşamasına kadar gelebilir. Oysaki, hastalığı kabullenmek çözüm değildir. Kükürt bazlı organik bir bileşim olan Metil Sülfonil Metan, tercih edilmeye devam ediyor. Kükürt, vücut sisteminde önemli rol oynar. Hücrelerimizdeki gerekli moleküllere zarar veren oksidasyon işleminden koruyan antioksidanların sentezinde rol sahibidir. Amino asitler proteinleri oluşturur. Kükürt aynı zamanda farklı amino asitlerin birer parçasını oluşturur. Organik sülfür olarak de bilinen Metil Sülfonil Metanın popülaritesi gün geçtikçe artmaktadır. Bunun yanında, tıp alanında da giderek başvurulan bir bileşimdir.

 

Metil Sülfonil Metan uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan ilki, hangi durumlarda kullanılması gerektiğidir. Osteoartrit, halk arasında kireçlenme olarak bilinir. Bir tür eklem hastalığıdır. Bu hastalığı önlemek veya tedavi etmek için organik sülfür kullanılabilir. Kükürt cilt, saç ve tırnak sağlığında önemli rol oynayan bir elementtir. Bunun yanında, oksijenin dengelenmesi ve beyin fonksiyonlarının işlemesinde etkilidir. Vücutta kükürt eksikliği durumunda MSM kullanılır. Bir tür romatizma çeşidi olan Romatoid Artrit tedavisinde başvurulan yöntemlerden bir tanesidir. Son olarak da cilt ve yüz hastalıklarında da bir tedavi yöntemidir.

 

MSM ile Tüm Enzimatik Vücut Süreçleri Daha Düzenli Çalışır

 

Bahsedilmesi gereken ikinci husus ise uygulama yöntemidir. Eklemlerin kıkırdağında yer alan Glukozamin, kaslarda, eklemlerde ve kemiklerde oluşan ağrıları dindirmede etkili bir bileşendir. Aynı zamanda enzimlerin sentezi gerçekleştirilir. Bu enzimlerle insan sağlığına zararlı birçok iltihap yok edilir ve hastalıkla mücadele edilir. Böylelikle, enzimatik süreçler daha düzenli çalışır. Yapı sisteminde lif, eklem, kıkırdak ve kemikleri oluşturan protein olarak bilinen kolajen sentezini arttırır. Bunun yanında kan damarlarının güçlenmesinde rol oynar. Metil Sülfonil Metan ile uygulandığında tedavi çok daha etkilidir. MSM’nin bir yan etkisi yoktur. Bunun yanında, her zaman olabildiği gibi vücudun duyarlılık seviyesinde artış gözlemlenebilir. Bu yüzden; hazımsızlık, ishal, kabız, vb. gastrointestinal bozukluklar oluşabilir ve ciltte dökülmeler görülebilir.

 

Metil Sülfonil Metan, birçok sporcu tarafından da düzenli bir şekilde kullanılır. Sağlığa olan faydalarından dolayı sporcuların başvurduğu yollardan bir tanesi olmuştur. Bu faydalardan bir tanesi iç organların çalışmasının dengelemesidir. Bir sporcu için bağ, eklem ve doku sağlığı yaptıkları sporu devam ettirebilmeleri için önemlidir. Metil Sülfonil Metan bağların, eklemlerin ve dokuların sağlığını devam ettirmede önemli rol oynar. Kan dolaşımının artmasında etkili yöntemlerden bir tanesidir. Sporcuların sarf ettiği efordan sonra kasların geri yüklenmesine yardımcı olur. Antrenmandan önce veya sonra oluşabilecek yüksek stres düzeyini aşağıya çeker. Glukozamin ile kullanılması durumunda çok daha etkili olduğunu hatırlatmakta fayda vardır. Sporcuların, MSM kullanımıyla performanslarını düzenli devam ettirmeleri beklenilen sonuçtur.

 

Alkali Etkisi ve Zararsız Ağrı Kesici

 

MSM tozu alkalik bir yapıya sahiptir. Suda çözünür ve kokusuzdur. Etkisi en çok ağrı kesici özelliğiyle kemiklerde, kaslarda, ve bağ dokularındaki ağrıları gidermede görülür. Bunun yanında, birçok çeşit ağrı türünde de etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Bu ağrı türlerinden bazıları eklem iltihabı, bel ağrıları, spor sakatlanmaları, yanma vb. yaralanmalardır. Günümüzde çokça maruz kaldığımız toksinler çevre faktörlerinden dolayı vücutta birikir. Bu toksinler akciğerlerde, karaciğer, damar ve bağırsak gibi birçok uzvun sağlığını tehdit eder. Metil Sülfonil Metan bu toksinlerle daimi savaş halindedir. Vücuda giren ve çıkan toksinlerin dengelenmesi işlevini görür. Toksik maddeler beyine kan geçişiyle birlikte kolaylıkla geçebilir. Bu yüzdendir ki vücuttan bir an önce atılmaları zaruridir. Aynı şekilde MSM de kan yoluyla beyine geçebilir. Geçişi esnasında antioksidan görevini yerine getirmeye devam eder. Böylelikle, zararlı kimyasalların beyinden ve tüm vücuttan atılmasında pay sahibidir. Kansere ve diyabete karşı kullanılan tedavi yöntemlerinde de başvurulan adreslerdendir.

 

 MSM ile Güçlenen karaciğer Fonksiyonları ve Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi

 

MSM güçlü bir bağışıklık sisteminin oluşmasında kilit görevi üstlenir. Atalardan miras alınan bağışıklık sistemini güçlendirerek gelecek nesillere aktarmak gerekir. Bunun için de vücudun karşılaştığı mikroplarla olan savaşı önem arz eder. Bağışıklık sistemi yeni bir mikrop ile karşılaştığında güçlü kalmalıdır. Aksi takdirde, vücutta geçici ya da kalıcı hastalıklar oluşabilir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması toplum sağlığı açısından da oldukça önemlidir.  Düzensiz beslenme ve uyku, sağlıksız besinler tüketme gibi etkenler bağışıklık sistemini zayıflatır. Uzmanlara göre sülfür bileşikleri güçlü bağışıklık sisteminin sağlayıcılarındandır. Sülfür, önemli hücresel bileşenlerin zarar görmesini engelleyen glutatyon üretir. Böylelikle, düzenli bir şekilde MSM alımı bağışıklık sisteminin güç kazanması için gereklidir. Zararlı maddeler, karaciğerde parçalanmadan önce serbest radikaller oluşturur. Bu radikallerin vücutta aşırı birikmesiyle insan bünyesine olan zarar artar. Bu durumda antioksidana ihtiyaç duyulur. MSM de burada rol üstlenir ve biriken radikallere antioksidan yoluyla müdahale edilir. Bağışıklık sisteminin yanında karaciğer fonksiyonları da güçlenir.

 

Metil Sülfonil Metan aynı zamanda sindirim sistemi ve akciğer fonksiyonları için etkilidir. Sindirim sistemiyle beraber insan vücudunda alınan yiyecekler besin ve enerjiye dönüştürülür. Böylelikle vücut ve var olan diğer sistemler sağlıklı bir şekilde çalışır. Kabızlık ise bir sindirim sistemi bozukluğu hastalığıdır. İshalin tersi olarak dışkı katılaşmasıdır. Düzenli bir şekilde alınan MSM tozu dışkıyı yumuşatarak kabızlığı önler. Sindirim sistemi için faydasına ilaveten akciğer fonksiyonlarında düzenleyici rolü vardır. Akciğerlerin sağlıklı bir şekilde çalışması için oksijenin verimliliği önemlidir. MSM bu verimliliği sağlar ve alınan oksijen seviyesini arttırır. Bunun yanında ciğerlerin daha fazla şişmesine yardımcı olur. Sindirim sisteminde olduğu gibi solunum sisteminde de düzenleyici özelliği vardır.

 

MSM Psikolojiye Olumlu Etki Eder

 

Metil Sülfonil Metanın değinilmesi gereken bir diğer özelliği psikolojik etkisidir. Bilindiği üzere stres insan vücudundaki birçok hastalığın da kaynağıdır. İnsanların stres seviyesi yükseldikçe çeşitli hastalıklar baş gösterir. Sindirim sisteminde bozukluklar görülür. Solunum sistemi düzensiz çalışır. Mide bulantısı, baş ağrısı ve eklem ağrıları gibi hastalıkların kaynağıdır. Stres aynı zamanda cilt sağlığı için de bir tehdittir. Bu duruma engel olmak insan sağlığı açısından önem arz eder. MSM’nin psikolojik duruma etkisi için birçok araştırma yapılmıştır. MSM stresin yol açtığı birçok sorunun önüne geçmesine engel olur. Stres seviyesinin bir ileri noktaya ilerlemesinin önünde bariyer gibidir. Bu yüzdendir ki MSM kullanan insanlar bedensel iyiliklerine ruhsal dayanıklıklarını ekler. Ruhsal dayanıklık ve hastalığın tedavisi arasında ikili ilişkiye dikkat çekmek gerekir. Hastalığın tedavisi ilerledikçe ruhsal dayanıklık artar. Ruhsal dayanıklık arttıkça da hastalık daha hızlı tedavi olur. Bu ikili ilişkinin arasında köprü görevi gören faktör de Metil Sülfonil Metandır.

 

 MSM ile Doğal Bir Şekilde Güzelliğinizi Artırın

 

Organik Sülfür cilt sağlığının sağlanması için başvurulan önemli yöntemlerden bir tanesidir. Cilt sağlığı, vücudu dış tehlikelerden koruması nedeniyle dikkat edilmesi gerekir. İç organlarımızda, kemiklerimizde, eklemlerimizde oluşan bozukluklar cilde de yansır. Bu yansıma dışarıya bir mesaj verme anlamı taşır. Vücuttan dışarıya verilen sinyaller ciltte kendini gösterir. Tüm bunların yanında cilt, insanların güzelliklerinin göstergesidir. İnsanlık tarihinin başlangıcından 21. yüzyıla güzellik insanların dikkat ettiği bir durumdur. Bu yüzden de cilt sağlığı büyük önem arz ediyor.  Kişisel bakım ürünlerinde de varlığından anlaşılıyor ki sülfür cilde faydalı bir kimyasal bileşiktir. İnsan cildine saldıran zararlı bakterilere direnç gösterir. Yaşlılıkla ortaya çıkan cilt sorunlarını geciktirir ve yıpranmayı azaltır. Güzellik vitamini olarak da bilinen biotin zincirinde enerji üretimini devamlı hale getirir. Sivilce izlerine karşı açılan savaşlarda zafer kazanmanın öncüsüdür. Metil Sülfonil Metan sülfür içeriğiyle zengin bir bileşendir. Bu yüzden, MSM kullanımıyla güzelliğin muhafazası sağlanabilir.

 

MSM ile Alerjileri Yorulmadan Tedavi Edin

 

Alerji, diğer insanlar için zararsız olabilecek maddelerin kişiye olumsuz yansıması olarak tanımlanabilir. Bu olumsuz yansımanın arka planındaki en etkili aktörler antikorlardır. Çünkü bu maddelere karşı etkileşim halindedirler. Toz, polen, hayvan tüyü gibi maddeler alerji oluşmasına neden olabileceklere örnek teşkil ediyor. Yeme, solunum ya da dokunma yoluyla alerjik tepkiye neden olan maddelere alerjen denir. Alerjenlerin hücre zarına geçişi engellenmelidir. Bu engelleme Metil Sülfonil Metan tarafından yapılabilir. Kişiler alerji durumunda bazı semptomlar gösterir. Bunların oluşmasının önüne geçmek için de MSM oldukça etkilidir. Histamin maddesi alerjik durumlara aracılık eder. Bu iletişimi engellemede MSM’nin de etkili olduğu bazı araştırmacılar tarafından iddia edilmiştir. Böylelikle kişilerin alerjiyi yorulmadan tedavi etmesi oldukça kolaylaşıyor. Polene alerjisi olan hasta tedaviyle birlikte bahar döneminde rahatlıkla kır gezisine çıkabilir.

 

Giderek Daha Fazla Doktor ve Alternatif Tıp Uzmanları MSM ile İlgileniyor

 

Metil Sülfonil Metan kullanımı zaman geçtikçe tıp dünyasının tercih listesine daha fazla giriyor. Doktorlar giderek hastalıkların tedavisinde MSM’yi kullanıyor. Yan etkilerinin olmaması insanların MSM’i daha çok tercih etmelerine neden oluyor. Birçok tedavide sülfürün kullanımının artmasıyla birlikte MSM yöntemine daha çok başvuruluyor. Glukozamin ile birlikte kullanıldığında artan etkisi kullanımını yaygınlaştırıyor. Doktorların daha fazla değerlendirmesinin yanı sıra alternatif tıp uzmanlarının da tavsiyeleri arasında. Daha fazla alternatif tıp uzmanı MSM kullanımına teşvik ediyor. Bu durumda hastalar da bu tedavi yöntemini uygulamaktan geri durmuyor. Yan etkilerinin olmaması tercih nedenlerinin arasında yer alıyor. Doktorların ve alternatif tıp uzmanlarının tavsiyeleriyle birlikte hastalıklarla mücadele hız kazanıyor. İnsanların bağışıklık sistemlerinin de güçlenmesiyle birlikte toplumsal bağışıklık da böylelikle artıyor. Bu durum MSM  üzerine yapılan tavsiyelerin artmasına neden oluyor.

 

Metil Sülfonil Metanın kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da kullanma talimatıdır. Düzenli kullanım öncelikle şarttır. Vücutta oluşan çeşitli bozuklukların giderilmesi için MSM kullanımında düzensizliğe izin verilmemelidir. Hamilelik durumunda kullanılmasının sonuçları hakkında kısıtlı bilgi vardır. Bu yüzden de hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Kullanılsa bile doktor onayı alınmalıdır. 16 yaşından küçüklerin kullanma durumundaki sonuçları hakkında da belirsizlik vardır. Bu durumda yine doktor onayı alınmadan kullanılması önerilmez. Günde 1-3 kapsülden fazlası alınmamalıdır. Her kapsül yemekle birlikte alınmalıdır. Bir seferlik kullanım süresi 1 ile 2 ay arasında değişmektedir. Gerekli olduğu takdirde 3-6 ay sonra kullanılabilir. Etkisinin en üst düzeyde hissedilmesi için bu talimatlara dikkat etmek gerekir.

 

Vücudun Neden MSM İhtiyacı Var?

 

İnsanlar MSM kullanımını ağızdan ya da cilt yoluyla gerçekleştiriyor. Genel olarak iltihaplanma şikayetleri üzerine kullanılıyor. Bursan iltihaplanması, kireçlenme, tendinit rahatsızlıkları veya romatoid artrit gibi hastalıklar üzerine de tercih ediliyor. MSM’in etki ettiği bozukluklar ve hastalıklar kapsamı oldukça geniş. MSM; insan, hayvan ve bitkilerde var olan bir kimyasaldır. Bu kimyasal çok kapsamlı birçok hastalıklarda kullanılır. Bu hastalıkların tedavisi için vücut MSM’e ihtiyaç duyar. Vücut direncinin arttırılması, iltihaplarla mücadele, cilt sağlığı ve vücut direncini arttırmak için Organik Sülfür kullanımı etkili bir yöntem. Tüm bunların yanında psikolojik açıdan olumlu etkiye sahip bir tedavi metodu. Yapılan araştırmaların sonuçları da bu tezi doğrular nitelikte.