Meteoroloji’den yurda uyarı! Kar, yağmur, fırtına…

Meteoroloji’den yurda uyarı! Kar, yağmur, fırtına…
11 Aralık 2018 18:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre Trakya haricinde yurdun genelinde yağış bekleniyor. Doğu Anadolu’da kar yağışı etkili olacak.

 

 

 

Son dakika hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz’de yarın ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı, akşam saatlerinde Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetindefırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün son saatlere kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Adıyaman, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın’daki yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak yer yer kuvvetli olacağı ve 24 saatlik periyotta metrekareye 30-60 kg. yağış bırakacağı beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

 

YOĞUN KAR YAĞIŞINA DİKKAT!

 

Doğu Anadolu’da beklenen yağışların; yarın (11.12.2018 Salı) Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri ile Tunceli’nin ve Bingöl’ün kuzeyinde, çarşamba günü ise Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Kars, Ağrı, Ardahan ve Van çevreleri ile Siirt’in ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar şeklinde olacağı beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel buzlanma ve don olayı, kuvvetli lodos ile birlikte tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinden azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Antalya’nın doğu kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da (Elazığ ve Malatya hariç) yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

Sözcü