Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı
26 Ocak 2015 15:20

Hava durumu için meteorolojiden yeni açıklama geldi. Sıcaklıklar düşüyor yurdun büyük bölümünde şiddetli yağışlar görülecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya, Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir’de hava nasıl?

 

Hava durumu için kritik uyarı meteorolojiden geldi. Meteoroloji’nin son tahminlerine göre sıcaklıklar hissedilir derecede düşüyor. Bu nedenle pus ve sis olayları görülebilir. Yağışlar yurdun büyük bir bölümünd etkili olacak. Doğu’da kar yağışı aralıklarla etkisini arttıracak. Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağışlar görülecek. Ege Bölgesi’nde sıcaklıklar düşüyor. Özellikle İzmir’de yağmur akşam saatlerinde etkisini arttıracak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya, Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir’de hava nasıl olacak?

 

SICAKLIK DÜŞÜYOR YAĞMUR VAR

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Bursa, Yalova, Manisa, Mersin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bingöl çevreleri ile öğle saatlerinde Adana’nın kuzey, gece saatlerinde Antalya’nın Kaş ve Kale ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Hava sıcaklığı yağışla 2 ila 4 derece azalacak.

 

Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice esecek. Akdeniz Körfezi’nde güneydoğudan fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

 

Denizlerde ise rüzgar Bodrum-Finike arasında güney yönlerden 2 ila 4, Finike-Anamur arasında güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği Bodrum-Finike arasında 1,5 metreye, Finike-Anamur arasında 4 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.

 

İSTANBUL’DA YAĞMUR VAR

 

Yeni haftaya İstanbul soğuk ve yağmurlu bir hava ile uyanacak. Sabah saatlerinde yağmurun aralıklarla etkisini arttırması bekleniyor. Sıcaklıklar birkaç derece düşecek.

 

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

 

screen-shot-2015-01-25-at-10.26.18-am

 

ANKARA’DA SICAKLIK DÜŞÜYOR

 

Ankara’da sıcaklıklar yeni hafta ile birlikte düşüyor. Pazartesi sıcaklık -1 dereceyi görecek. Yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve don olayı görülebilir.

 

ANTALYA’YA DON VE BUZLANMA UYARISI

 

Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış, iç kesimler için ise hafif don ve buzlanma uyarısında bulunuldu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi’nde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak görülecek. Yağışların yarın sabah saatlerinde Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde yer yer hafif don ve buzlanma bekleniyor.

 

Hava sıcaklığı yağışla 2 ila 4 derece azalacak.

 

DOĞU -21 DERECEYİ GÖRECEK

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan’da ölçüldü.

 

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı ve çevresinde kar, Iğdır ve çevresinde ise sağanak ve karla karışık sağanak şeklinde olması bekleniyor.

 

Bitlis’te kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

 

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ardahan’da 21, Erzincan’da 17, Kars’ta 12, Muş’ta 11, Ağrı ve Erzurum’da 10, Van ve Bitlis’te 8, Hakkari’de 6, Iğdır’da 5 derece tahmin ediliyor.

 

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır’da 7, Van’da 5, Hakkari ve Erzincan’da 3, Bitlis’te 2, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 1, Kars’ta 3, Muş’ta 5, Ağrı’da 7, Ardahan’da 8 derece olması bekleniyor.

 

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ağrı’da ve Ardahan’da 22, Erzurum’da 14, Muş’ta 11, Kars’ta 10, Erzincan’da 9, Van’da 7, Iğdır’da 6, Hakkari ve Bitlis’te 5 derece tahmin ediliyor.

 

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır’da 9, Van’da 6, Hakkari’de 3, Bitlis’te 2, Erzurum’da 0, sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 2, Erzincan’da 3, Ardahan ve Muş’ta 7, Ağrı’da 8 derece olması bekleniyor.

 

 

Kaynak : Cumhuriyet