Meşe Masif Panel

Meşe Masif Panel
25 Kasım 2019 13:15

Panel türlerinden olan meşe masif panel çeşitleri, meşe ağacının işlenmesi ile üretilmektedir. Genellikle kahverengi ve tonları renklerinde olan meşe paneller için kullanılan ağaçların dünya genelinde birçok çeşidi vardır. Bu çeşit fazlalığından dolayı panellerin rengi de değişiklik göstermektedir. Türkiye’de çeşitli alanlarda kullanılan meşe paneller çeşitli özelliklere sahiptir. En dikkat çeken özelliği arasında böcek türlerine karşı dayanıklı olması gösterilebilir. Üzerinde işlem yapılması kolay olan bir malzemedir.

 

 

Meşe Masif Panel Özellikleri

Çeşitli alanlarda sıklıkla kullanılan meşe panelin avantajlı özellikleri mevcuttur. Dayanıklı ve işlenebilir yapıda olması nedeniyle avantajlı olan meşe, uygun fiyatları nedeniyle de tercih edilir. 16 ve 40 mm arasında kalınlıklarda üretilen meşe paneller, 650 ve 1220 mm genişliğinde üretilir. Meşe panellerin uzunluğu ise 3000 ve 4100 mm arasındadır. Özel siparişlere bağlı olarak değişik ölçülerde de üretilebilir.

Meşe Masif Panel Kullanım Alanları

Çeşitli türlerde meşe ağaçlarından üretilen meşe masif panel, çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan yapı malzemelerinden olan meşe, mobilya üretiminde sıklıkla kullanılmaktadır. Kapı yapımında da kullanılan meşe panel, döşeme ve kaplama alanları için önemli bir yapı malzemesidir. Meşe ürünleri için https://salkimorman.com.tr/mese-masif-panel.htm sayfasını ziyaret edebilirsiniz.