‘Mescid-i Aksa’ya karşı sergilenen pervasızlıklar…’

‘Mescid-i Aksa’ya karşı sergilenen pervasızlıklar…’
23 Temmuz 2017 11:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’a ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı.

 

 

Serpil KIRKESER – İbrahim YILDIZ / İSTANBUL (DHA)

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan körfez ziyareti gerçekleştireceğini belirterek, “Kader birliğimiz olan bu ülkelerle geçmişte olduğu gibi bugünde siyasi ekonomik askeri kültürel ve beşeri alanlarda yakın ilişkilerimiz var. Ziyaretimizin ana gündem maddesi malumunuz olduğu üzere Katar ekseninde yaşanan kriz oluşturacak. Bizler Körfez’deki kardeşlerimiz arasında ne surette olursa olsun sorun ve sıkıntı yaşanmasını doğru bulmuyor, son hadiselerden de büyük üzüntü duyuyoruz. Bugün Müslümanlar olarak her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmemiz, safları sıklaştırmamız gereken bir zaman dilimi içerisindeyiz. Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Filistin’de yaşanan sıkıntılar, acılar ortadadır. Maalesef bu sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor. Tüm dünyanın gözü önünde Mescid-i Aksa’da yaşananlar bunun bir örneğidir. Mescid-i Aksa’ya karşı özellikle son bir kaç gündür sergilenen pervasızlıklar, İslam dünyasını derinden üzmektedir. Kudüs’teki Harem-i Şerif, sadece Filistinlilerin değil 1,7 milyarlık tüm İslam aleminin onurudur, namusudur, kutsal mekanıdır. Harem-i Şerif’e yönelik kısıtlamalar ile Müslümanlar’ın onurlarının incitilmesi karşısında, İslam dünyasının tepkisiz kalması beklenemez. Nitekim ülke olarak tepkimizi güçlü bir şekilde ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

 

 

BAŞKA DİNLERE MENSUP İNSANLARIN İBADET HÜRRİYETİNE VE İBADETHANELERİNE HALEL GETİRMEYE BİZİM MEDENİYETİMİZDE ASLA YER YOKTUR.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs’te yapılan hak ihlalleri Müslümanların da başkalarının hakkını ihlal etmesine asla bir gerekçe olamaz, olmamalıdır. Tepkiler hukuk çerçevesinde ve ölçülü olmak zorundadır. Başka dinlere mensup insanların ibadet hürriyetine ve ibadethanelerine halel getirmeye bizim medeniyetimizde asla yer yoktur. Bu anlayıştan hareketle Kudüs’te yaşanan gerilimin bir an önce nihayet bulması Mescid-i Aksa çevresinde yeniden sükunetin hakim olması için yoğun çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

 

 

İSRAİL YÖNETİMİNE..

 

 

Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak ben buradan bir kez daha mevcut İsrail yönetimini, yerleşik teamüllere,hukuka ve temel insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. Bölgede gerilimi daha da tırmandıracak adımlardan kaçınmaları gerektiğinin altını tekrar çizmek istiyorum. Türkiye dün olduğu gibi bugün de bölgede barışın tesisi için çalışmaya Filistinli kardeşlerimizin hak, özgürlük ve adalet mücadelelerini desteklemeye devam edecektir” şeklinde konuştu. Katar krizine değinen Erdoğan, İslam dünyasının yeni, ayrılıklara değil, işbirliğine ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.