Mersin’de tren kazasında ölü sayısı 10’a çıktı

Mersin’de tren kazasında ölü sayısı 10’a çıktı
20 Mart 2014 10:30

Mersin’in Akdeniz İlçesi’nde meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

 

 

Mersin’in Akdeniz İlçesi’nde tarım işçilerini taşıyan servis aracına trenin çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

 

“BURASI SAVAŞ ALANI GİBİ”

 

Olayı anlatan DHA muhabiri Ali Ekber Şen “Burası şu an savaş alanı gibi. Yaralılar yerlerde, ekipler müdahale ediyor” dedi.

 

YOLCU TRENİ, SERVİS MİNİBÜSÜNE ÇARPTI

 

Makinistinin kimliği henüz öğrenilemeyen Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni, merkez Akdeniz İlçesi’nde Mersin-Tarsus arasında yer alan Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı.

 


 

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

 

İlk gelen bilgilere göre kaza sonucu en az 9 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

 

Kaza sırasında 8 olduğu sanılan yaralı sayısının 4 olduğu anlaşıldı. Bu yaralılardan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen 1 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 10’a çıkarken, diğer yaralılardan 2’sinin Tarsus, 1’inin de Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Trenin çarptığı 33 M 1104 plakalı minibüs şoförü Fahri Kaya’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilirken, kaza sonrası mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı.

 

 

 

MAKİNİSTLER GÖZALTINDA

Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, Mersin’den Adana yönüne giden 62 bin 28 sefer sayılı yolcu treninin makinistleri Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan tedbir amaçlı gözaltına alındı.

 

TCDD: ‘MİNİBÜS, BEKÇİYE RAĞMEN KONTROLSÜZ OLARAK TRENİN ÖNÜNE ÇIKMIŞ’

 

Tren kazasıyla ilgili Devlet Demiryolları (TCDD) açıklama yaparak, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, minibüsün bekçiye rağmen kontrolsüz olarak trenin önüne çıktığını bildirdi. TCDD açıklamasında bariyerin neden kapalı olmadığına ilişkin olarak bilgi verilmedi. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 

“20.03.2014 tarihinde (bugün) 07.35 sıralarında 33 M 1104 plakalı servis minibüsü, Mersin-Adana arasındaki Km.16+036’da bulunan bariyerli ve bekçili Bağcılar hemzemin geçidine, görevli geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak Mersin-Tarsus arasında işleyen yolcu treninin önüne çıkmış, dolayısıyla geçit kazası olmuştur. İlk belirlemelere göre olayda servis minibüsünde bulunan 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak idari ve adli tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır.”