Mersin Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı Karadağ: “Kuşatılmış devlet kademelerini CHP iktidarıyla tekrar ele almalıyız”

Mersin Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı Karadağ: “Kuşatılmış devlet kademelerini CHP iktidarıyla tekrar ele almalıyız”
21 Ekim 2013 11:28

CHP Mersin Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Yaşar Karadağ, Halkın Habercisi’ni ziyaret etti, adaylık sürecini, Yenişehir’in sıkıntılarını ve projelerini anlattı.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: Sayın Karadağ, 2014 yerel seçimlerinde Mersin Yenişehir Belediye Başkan Aday adayısınız. Halkın Habercisi okurları için bize kendinizden bahseder misiniz?

Yaşar Karadağ: Erzincan doğumluyum. 1972 yılında Ankara Altındağ’da CHP’ye üye oldum. O günden bu yana da CHP’nin içindeyim. Gazi Üniversitesi’nde Turizm İşletmecilik ve Çukurova Üniversitesi’nde İşletme okudum.

1972’de CHP Ankara Gençlik Kolları’na üye oldum. Üniversiteyi bitirdikten sonra Mersin’e yerleştim. 1974 – 1979 arasında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde görev yaptım. 1979’dan sonra mali müşavirlik yaptım ve inşaat sektöründe çalıştım. Yine 1979’dan sonra CHP Mersin Gençlik Kollarında görev aldım ve üst kurultay delegeliği yaptım. 12 Eylül döneminde SODEP ilçe yöneticiliği, SHP İl yöneticiliği ve kurultay delegeliği görevlerinde bulundum.1989 yılında milletvekili aday adayı oldum. 1999 yılında ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldum.

 

3

 

H&H: Sayın Karadağ, adayların belirlenme yönteminde önseçim olmalı mı sizce?

Yaşar Karadağ: Mersin Büyükşehir’e aday adayı olduğum dönemde önseçim olmasını istedim. Fakat olmadı. Merkezi atama yapıldı. Fakat şimdi büyükşehirlerin sınırları değişti. Önseçim yapılmaması kabul edilebilir.

 

H&H: Sayın Karadağ, Mersin Yenişehir Belediye Başkanlığına neden aday oldunuz?

Yaşar Karadağ: Benim geçmişim orada geçti. Yenişehir’e projelerimle iyi bir şekilde hizmet vereceğimi düşünüyorum. Her yönüyle tanıdığım bir bölge. Arkadaşlarımın da davetiyle Yenişehir’de Belediye Başkan aday adayı olmaya kara verdim.

 

4

 

H&H: Peki Sayın Karadağ, bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

Yaşar Karadağ: Açıkçası belediye başkan adayının belirlenme yöntemi belli değil. Genel Merkez’in belirleyeceği takvime göre süreç işleyecek.

 

H&H: Sayın Karadağ, Yenişehir’in sıkıntılarından ve bu sıkıntılara yönelik projelerinizden bahseder misiniz?

Yaşar Karadağ: Yenişehir’de işsizlik çok fazla. Bu sorunun çözümü için her aileden bir kişi işe alınabilir. Mersin bir sanayi, ihracat ve turizm bölgesi. İstihdam alanları çok geniş. Yenişehir’de de pek çok iş adamı yaşıyor. Yenişehir’de yaşayanları yetiştirip işadamlarına yönlendirmek şeklinde bir projemiz var.

20 kişiden oluşan bir komisyon kurma düşüncemiz var. Bu komisyon, halkla sürekli irtibat halinde olacak ve her ay belediyeye düzenli olarak raporlar verecek.

Yurt dışındaki belediyelerle kardeş belediye projeleri oluşturarak Yenişehir’i bir çekim alanı haline getirmek için çalışacağız.

Yenişehir’in bir diğer sıkıntısı göç. Yenişehir ve genel olarak Mersin, göç alan bir kentken göç veren bir kent durumuna geldi. Milletvekili sayımız 14’ten 12’ye, 12’den de 11’e indi. İl dışına üniversitede okumaya giden gençler, okulları bittikten sonra ne yazık ki tekrar Mersin’e, Yenişehir’e dönmüyorlar.

 

6

 

H&H: Sayın Karadağ, Yenişehir’le ilgili en büyük hayaliniz nedir?

Yaşar Karadağ: Yenişehir’de “kentlilik” bilincini oluşturmak. Bu bilinci oluşturmayı başarırsak zaten tüm projelerimize de destek bulabiliriz.

Yenişehir’de öyle projelerle çalışacağız ki, iktidar hangi partiden olursa olsun, projelerimizi reddedemeyecek. Ve zaten CHP iktidar olacak. Bundan hiç şüphem yok.

Amacımız, Mersin’de Yenişehir’i “örnek belediyecilik” anlayışıyla yönetmek.

 

7

 

H&H: Sayın Karadağ, Yenişehirliler, AKP iktidarının icraatlarını nasıl değerlendiriyor? Mesela “sözde demokratikleşme paketi” hakkındaki düşünceleri neler?

Yaşar Karadağ: Yenişehirliler özgürlük ve haklar konusunda iktidarı eleştiriyor. Demokratikleşme paketini “içi boş” bir paket olarak görüyorlar. Bu paketle hiçbir sorun çözülmez fikrindeler.

Biz CHP Yenişehir örgütü, aday adayı olan arkadaşlarım AKP iktidarının “oyalama taktiği” şeklindeki icraatlarını her fırsatta Yenişehirlilere anlatıyoruz.

 

11

 

H&H: Sayın Karadağ, Halkın Habercisi okurlarına son olarak ne söylemek istersiniz?

Yaşar Karadağ: İyi adaylarla çıkıp yerel iktidarı almak zorundayız. Kuşatılmış devlet kademelerini CHP iktidarıyla tekrar ele almalıyız. Rayından çıkmış Türkiye Cumhuriyeti Devletini, anayasadaki kimliğine uygun bir şekilde yeniden rayına sokmamız gerekiyor.

Halkın Habercisi ailesine düşüncelerimi okurlarıyla paylaşma fırsatı verdiği için teşekkür ederim.