Mersin merkezli 14 ilde FETÖ/PDY operasyonu!.. 45 gözaltı!

Mersin merkezli 14 ilde FETÖ/PDY operasyonu!.. 45 gözaltı!
24 Mayıs 2016 12:38

Fettuhlahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik Mersin merkezli 14 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 45 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

 

Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya’nın da aralarında bulunduğu operasyon kapsamında 42 kişinin de arandığı belirtildi.

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Nevşehir, Şanlıurfa, Elazığ, Kayseri, Antalya, Hatay ve Karaman’da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya’nın da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

 

Soruşturma kapsamında 42 kişinin de arandığı belirtilirken, arananlar arasında benzer suçtan tutuksuz yargılanan Mersin eski istihbarat müdürlerinden Ali Çengelci’nin de bulunduğu belirtildi. Operasyon kapsamında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen okul, dershane, şirket ve derneklerde de arama yapıldı. Şüphelilerin örgüt üyeliği, yöneticilik ve örgüte maddi finans sağladığı iddia edilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

 

Kaynak: Mustafa İNSAN / MERSİN (DHA)