MERS değil enfeksiyon kapmış

MERS değil enfeksiyon kapmış
27 Ekim 2014 09:09

Hacdan geçen hafta memleketi Şanlıurfa’ya dönen 65 yaşındaki Halef Fırat’ın, yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu hastanede MERS virüsü endişesi yaşandı.

 
Acil serviste tedavi edilen ve MERS virüsüne rastlanmayan Fırat, idrar yollarının enfeksiyon kaptığı belirlenince taburcu edildi.

 

 

Suudi Arabistan’da hac görevini yerine getirdikten sonra geçen hafta memleketi Şanlıurfa’ya dönen Halef Fırat, akşam saatlerinde yüksek ateş şikayetiyle yakınları tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Fırat’ın MERS virüsü kapma ihtimaline karşı acil servisteki hasta yakınları dışarı çıkarıldı. Yapılan tetkiklerinde MERS virüsüne rastlanmayan Fırat’ın, idrar yollarında enfeksiyon oluştuğu belirlenince tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

 
MERS virüsü endişesi yaşanan hastanenin yöneticisi Mehmet Gülüm, Halef Fırat’ın yapılan kontrollerinde MERS virüsüne rastlanılmadığını belirterek, “Akşam saatlerinde idrar yolunda rahatsız olan hasta ateşinin yükselmesi nedeniyle hastaneye müracaat etti. Hastanın hacdan gelmesi nedeniyle MERS şüphesi olabilir diye doktorlar tarafından özel bir odaya alınarak tetkikleri yapıldı. Yapılan tetkiklerde MERS belirtisi görülmemiştir ve bu nedenle hasta taburcu edilmiştir. Korkulacak bir durum bulunmamaktadır” dedi.

 
Hastaneden elinde serum ile ayrılan Halef Fırat evine döndü.