Merkel’in pişmanlıkları

Merkel’in pişmanlıkları
20 Eylül 2016 09:07

Berlin eyalet seçimlerinde partisi Hıristiyan Birlik’in büyük hayal kırıklığı yaşamasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, hatalar yaptıklarını kabul etti.

 

 

 

 

 

Berlin eyalet seçimlerinde partisi Hıristiyan Birlik’in büyük hayal kırıklığı yaşamasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, hatalar yaptıklarını kabul etti. 2015 yazından önce sığınmacılara yönelik atılması gereken adımlar konusunda geç kalındığını söyleyen Merkel, “Eğer yapabilseydim zamanı geri almak isterdim” dedi.

 

Almanya’ya yönelik sığınmacı akınının bir süre kontrolden çıktığını belirterek, yine de o zaman aldığı kararların arkasında olduğunu vurguladı. Merkel, sığınmacı politikasında ihtiyacı olanlara kapıları kapatma gibi bir politika değişikliğine gitmeyeceğini de belirtti. Önceki günkü seçimlerde sandıktan birinci parti Sosyal Demokrat’lar (SPD) çıkmıştı. Katılımın yüzde 66 dolayında olduğu seçimlerden SPD yüzde 21.6 oy alırken aşırı sağcı AfD’nin ise yüzde 14.2’lik desteğe ulaşması dikkat çekti. CDU’nun oy oranı ise yüzde 18’de kaldı.

 

TÜRKİYE ASILLI 8 VEKİL

 

Seçimlerde parlamentoya 8 Türkiye kökenli vekil girmeyi başardı. SDP’den Dilek Kolat, Ülker Radziwill ve Derya Çağlar seçildi. Yeşiller’den de 3 Türkiye kökenli eyalet meclisine girdi. Hıristiyan Demokrat Birlik’ten ise geçen dönemde Eyalet Sağlık Bakanlığı’nda müsteşarlık görevinde bulunan Emine Demirbüken- Wegner parlamentoya girdi. Sol Parti’den de Hakan Taş 2. kez seçildi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet