Merkel yorgun ama emin

Merkel yorgun ama emin
20 Eylül 2013 16:31

İkisi de Hamburglu olan Başbakan Angela Merkel ve sosyal demokrat rakibi Peer Steinbrück, aynı gün aynı saatte farklı yerlerde seçim mitingi düzenlediler.

 

 

Merkel yorgun ama kendinden emin gözükürken, Steinbrück açık havadaki mitinginde zafer işareti yaptı.

 

Federal seçimlere üç gün kala Başbakan Angela Merkel ve siyasi rakibi sosyal demokrat Peer Steinbrück, Hamburg’da aynı gün, aynı saatte farklı mekanlarda düzenledikleri seçim mitinginde seçmenlere seslendiler.

 

MERKEL, BALIK PAZARINDA

 

Merkel son yerine kadar dolan, liman kenarındaki 4 bin kişilik eski balık pazarında yorgun ama kendinden emin gözüktü. SPD’ye hiç çatmayan Başbakan kendi özgü monoton ve az esprili 45 dakikalık konuşmasında ağırlıkla Almanya’nın kaderiyle bir gördüğü Avrupa üzerine konuştu. “Avrupa’nın Başbakanı? geliyor diye anons edilen Merkel, ekonomik kalkınma, teknolojik gelişmenin ancak CDU’nun başta olduğu bir hükümetle mümkün olabileceğini ifade ederek direk seçenlere hitap ederek, ?Biz siyasetçilerin değil, kendi geleceğinizin, ailenizin menfaatleri ve bununla bağlantılı olarak bu ülkenin geleceğini için oy kullanacaksınız. Lütfen bunun bilinciyle hareket edin” dedi.
Konuşmasının ardından kendisine geleneksel kıyafetler içinde sebze ve meyve sepeti veren kızlarla basına poz veren Merkel, sepetten bir turpu alıp yedi.