Merkel: Mısır ile ilişkilerimizi yeniden değerlendireceğiz

Merkel: Mısır ile ilişkilerimizi yeniden değerlendireceğiz
19 Ağustos 2013 12:33

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son günlerde kanlı olaylara sahne olan Mısır’daki durumu ve bu ülke ile ilişkileri yeniden değerlendireceklerini açıkladı.

Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF’nin geleneksel “yaz röportajı” programına dün akşam katılan başbakan Merkel, Mısır’daki durumun giderek daha fazla kaygı verdiğini, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları’nın da yakın gelecekte ortak bir tutum belirleyeceğine inandığını söyledi. Merkel, Mısır’da akan kanın ve şiddetin durması için herkesin elden gelenin yapılması gerektiğini anlattı.

Almanya Başbakanı bir soru üzerine Almanya’nın bu ülkeye silah sattığını ancak, son gelişmelerin ışığında durumu tümüyle yeniden ele alıp değerlendireceklerini ifade edildi. Merkel, Almanlar’ın ilgi gösterdiği gözde turistik merkezlerden biri olduğunu halen 40 bin dolayında Alman turistin bu ülkede bulunduğunu Dışişleri Bakanlığı durumu yakından izlediğini anlattı. Merkel, “Mısır’daki durum tehlikelidir. Avrupa şiddete karşı duruşunda ortak bir yaklaşım belirlemelidir. Şiddet hiçbir zaman çözüm değildir” dedi.