Merdiven altı estetikte artış!

Merdiven altı estetikte artış!
27 Ağustos 2018 11:30

Prof. Şükrü Yazar: Yetkili ve ehil olmayan ellerde yapılan estetik uygulamalar maalesef ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Bunun sonucu olarak her geçen gün mağdur hasta sayısı giderek artıyor

 

 

Meltem Yılmaz / Birgün

 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Uzmanı Prof. Şükrü Yazar, yanlış estteik uygulamaları ve estetik bağımlılığı konusundaki sorularımızı yanıtladı.

 

Türkiye’de estetik uygulamaların yalnızca magazinel boyutuyla öne çıkarılmasından rahatsızlık duyduklarını dile getiren Prof. Yazar, “Toplumda özellikle cerrahi ameliyatlara ihtiyaç duyan ve bunu hangi cerrahi branşa yaptıracağını bilmeyen hastalarımız mevcut” dedi.

 

Meme kanseri nedeniyle memesi alınan her kadına meme onarımı ameliyatı yapılabileceğine dikkat çeken Pof. Yazar, günümüzde yetkili olmayan kişilerin yaptıkları estetik uygulamaların ise mağduriyetlere yol açtığına dikkat çekiyor:

“Yetkili ve ehil olmayan ellerde yapılan estetik uygulamalar maalesef ülkemizde giderek yaygınlaşmaktadır. Bunun sonucu olarak her geçen gün yetkili olmayan kişiler ya da hekimler tarafından yapılan bu uygulamalar sonucu mağdur hastaların sayısı giderek artmaktadır.”

 

»Öncelikle Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi tanımını konuşalım. Bugün Türkiye’de estetik cerrahi denilince akla hemen burun, dudak, göğüs estetik ameliyatları geliyor. Peki işin öne çıkarılan bu kısmı, asıl uğraşlarınız arasında ne kadarlık bir yer işgal ediyor?

 

Bir Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Uzmanı vücudun hemen hemen her bölgesinde ameliyat yapma yetkisine sahiptir. Tıpta diğer Cerrahi Uzmanlık alanları ile kıyaslandığında bizim ameliyat çeşitliliğimiz çok daha fazladır. Ancak toplumda bizim mesleğimizle ilgili algının, sadece estetik ameliyatlar yönüne kayması son yıllarda estetik ameliyatlara olan ilginin artmasının yanı sıra, sosyal medya ve diğer medya kanallarında estetik ameliyatların daha çok öne çıkarılması ile ilişkilidir.

 

Bu algı biz Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Uzmanlarını da rahatsız etmektedir. Çünkü toplumda özellikli cerrahi ameliyatlara ihtiyaç duyan ve bunu hangi cerrahi branşa yaptıracağını bilmeyen hastalarımız mevcuttur. Ben Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanlık alanında Rekonstüksiyon yani Onarım ameliyatları ile Estetik ameliyatların birbirinden ayrıştırılmasının doğru olmadığına, hatta ayrıştırılmasının mümkün olmadığına inanıyorum. Çünkü biz yaptığımız her ameliyatta öncelikle dokuların anatomik olarak bütünlüğünü sağlamaktayız ve bunu sağlarken de bu yapının estetik olarak en iyi şekilde görünmesini hedeflemekteyiz. Bu iki hedef de birbirini tamamlar durumdadır.

 

 

Röportajın tamamı için:

 

https://www.birgun.net/haber-detay/merdiven-alti-estetikte-artis-228204.html