Mercedes Euro 6 Adblue Emulator

Mercedes Euro 6 Adblue Emulator
30 Ocak 2018 10:38

Dizel motorlar özellikle yük ve yüksek devir durumlarında benzin motorlarına göre daha fazla Nox gazları salıyor.

 

 

Üreticiler bu emisyon değerlerini düşürmek için çeşitli yöntemler deniyor.  Euro 6 araçlarda emisyon değerlerini düşürmek için Adblue sıvısının kullanıldığı SCR sistemi kullanılıyor. Adblue yüzde 32,5 üre ve 67,5 sudan oluşan bir sıvıdır. Motordan çıkan egzoz gazlarının üzerine püskürtülür. Sıvı yüksek sıcaklıkta amonyağa dönüşür ve zararlı Nox gazlarını parçalayarak zararsız nitrojen gazına ve su buharına dönüştürür. Emisyon değerlerini düşüren son teknoloji olan adblue teknolojisinin kullanımı AB ülkelerinde zorunlu olmuştur. Ancak çok sık Adblue arızalarının meydana gelmesi birçok sorun yaşanmasına neden oluyor. Adblue arızalarına en kesin çözüm adblue emulator kullanmaktır.

 

SCR- Adblue sistemi adblue sıvısı olmadan çalışmaz. Bu nedenle sıvı azalmaya başladığında doldurulması gerekir. Sıvı azaldığında aracın motor beyninde uyarı ışığı yanar ve aracın çekiş gücü azalır. Bazı modellerde sıvı bittiğinde araç çalışmaz. Araç yolda kalabilir, araçta çeşitli hasarlar ortaya çıkabilir. Adblue sıvısını her yerde bulmak da mümkün değildir. Genellikle petrol ofislerinde satılsa da AB ülkeleri dışındaki ülkelerde bulunmayabilir. Adblue ile çalışan kamyon, otobüs, tır gibi ağır vasıtalarda, iş makinalarında euro 6 adblue emulator kullanılarak adblue sistemi devre dışı bırakılır. Adblue emulatör aracın motor beynine bağlanıyor ve sistem yazılımsal olarak devre dışı kalıyor. Artık adblue sisteminden motor beyne uyarı gitmiyor, adblue seviyesi normal düzeyde görünüyor. Araç mazot yakarak yoluna devam ediyor.

 

Adblue emulatör her marka aracın motor beynine uygun olarak tasarlanmaktadır. Ancak bir markaya uygun emulatör başka birkaç markayı da destekleyebiliyor. Mercedes adblue emulator de adblue sistemiyle üretilmiş tüm mercedes marka araçlara uygun olarak tasarlanmıştır.  Cihazın aracın motor beynine bağlanması çok kolaydır. Emulatör aracın diğer sistemlerine hiçbir zarar vermez. Sistemin iptal edilmesiyle adblue arızaları geçersiz kılınmaktadır. Böylece adblue sıvısı almaya gerek kalmaz, aracın çekiş gücü düşmez, yolda kalma riski olmaz, adblue arızalarından kaynaklı hasarlar meydana gelmez. Ecu Emulators firmasının adblue iptal emulatörleri uygun fiyatları ve kullanım kolaylıklarıyla, her marka araca uygun modelleriyle servis hizmetlerini kolaylaştırmakta, sürücülerin rahat yolculuk etmesini sağlamaktadır.