Meral Akşener: İktidarın haram lokmalarının önüne geçmek için acelemiz var

Meral Akşener: İktidarın haram lokmalarının önüne geçmek için acelemiz var
29 Mayıs 2016 09:55

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener PKK ile FETÖ/PDY örgütüne yardım ve yataklık yapanların olduğunu belirterek, “Çözüm sürecinden gelme bir kafa çevirme işi var ki; şu an Güneydoğu’da şehit olanların gazi olanların kanları bu kafayı çevir diyenlerin elindedir” dedi.

 

 

 

 

Miting için geldiği Bolu’da yaklaşık 200 araçlık bir konvoyla karşılanan Meral Akşener kent merkezinden geçerek otobüsten halkı selamladı. Cadde üzerindeki vatandaşların bazıları, otobüsü durdurarak fotoğraf çekti. Karacasu Beldesi’nde bulunan Gazelle Otel’e gelen Akşener’e partililer yakın ilgi gösterdi. Meral Akşener, burada düzenlediği basın toplantısında, hükümeti eleştirdi.

 

‘NEREYE GİTTİ BU RABİA VE ESMA?’

 

Dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘One minute’ olayından sonra havalimanında kefenlerle karşılayanları çakma kahraman olarak nitelendiren Akşener, “One minute olayından sonra bir süreç var. One minute olayında sayın Başbakan Erdoğan’dı ve havalimanında karşılanmasını hatırlıyorum. Üzerlerine dantel masa örtülü çarşaf örtmüş, çakma kahramanları görmüştük. ‘Davos’a gelmem’ diyerek şu an İsrail ile en yakın ilişkilerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Rabia işareti vardı, son zamanlarda hiç adını duydunuz mu? Esma’yı da duymadınız. Nereye gitti bu Rabia ve Esma? Bunlar Suudiler ile Katar’ın para pazarlığının yapıldığı masalarda kaldı. Şimdi Gazze vardı, ziyaretler vardı namaz kılınacaktı. Gazze, Filistin, Mescid-i Aksa bunların adını duyuyor musunuz? Kimsenin ağzından duymuyorsunuz. O nerede kaldı? O da İsrail ile pazarlık masasında kaldı” dedi.

 

‘PKK VE PARALEL DEVLET YAPILANMASINA YARDIM VE YATAKÇILIK VAR’

 

Devlet içerisinde bir yapılanmanın 2002’den beri var olduğunu, ve 2013 yılına kadar görmezden gelinerek yardım ve yataklık yapıldığını söyleyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili MGK’dan da bir tespit çıktığına göre bununla ilgili bir dava da açıldığına göre bir hukuki süreç yürüyecek. Hangi görüşten, hangi dini inanıştan, hangi aidiyetten devletin içinde bir yapılanma varsa kesinlikle kabul edilmesi mümkün olmayan bir konudur. Şu an var olduğu MGK ile tescillenmiş olan bu yapı mahkemede. 2013’te aralar bozulduğuna göre, o zamana kadar olan süreçte 2002’den bu yana bir örgüt var ve bu kadar süre gözden gizleniyorsa demek ki bir yardım yatakçılık yapan bir sistem var. Eğer Allah izin verirse önce genel başkan seçilip, arkasından da Başbakan olduğumda şimdi burada bir örgüt var, bir de Güneydoğu’da bir ayrılıkçı örgüt var. Oraya da yardım yatakçılık yapanların tümünün hukuk çerçevesi içerisinde yargılanmasını sağlayacağım. Çözüm sürecinden gelme bir kafa çevirme işi var ki; şu an Güneydoğu’da şehit olanların gazi olanların kanları bu kafayı çevir diyenlerin elindedir. Dolayısıyla PKK’ya da yardım ve yatakçılık söz konusudur. Paralel Devlet Yapılanmasına da yardım ve yatakçılık yapanlar ortadadır. Dolasıyla biz kandırılmışız, aldatılmışız diyerek kimse bu işten sıyrılamaz” dedi.

 

‘İKTİDARIN HARAM LOKMALARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ACELEMİZ VAR’

 

Otelde partililerle kısa bir toplantı yapan Akşener, daha sonra İzzet Baysal Caddesi’nde düzenlenen mitingde halka seslendi. ‘Başbakan Meral’ sloganları ile karşılanan Akşener, bir grubun ‘Başbuğ Meral’ şeklindeki sloganlarına tepki gösterdi. Miting alanındaki bariyerlerin kaldırılmasını isteyerek vatandaşların platformun önüne kadar gelmesini sağlayan Akşener, caddeyi dolduran yaklaşık 2 bin kişiye seslendi.

 

Konuşmasında hükümete tepki gösteren Akşener, “Bir taraftan 35 puanla hile yapılıp en iyi ballı maaşlara kondurulan dantel kefenli muhteremler, diğer tarafta 90 puanla tayini yapılamayan vatan evlatları. Dayısı olmadığı için hakkını alamayan gençlerimiz, gözlerindeki umudu kaybetmiş gençlerimiz var. Bu iktidarın yaptıkları haksızlıkları ve haram lokmalarının önüne geçmek için iktidar olmaya acelemiz var” diye konuştu.

 

‘ENSESİNDEN KEDİ GİBİ YAKALADILAR’

 

Akşener, işadamı Rıza Sarraf’ın Amerika’da tutuklanmasına da değinerek, şunları söyledi:

 

“Adamla hiç karşılaşmadım. Sizin içinizde de karşılaşan olmamıştır. Bu beyefendiyi tanımıyoruz. Burada pir, pak tertemiz gitti. Ama elin adamı öyle değil. Ensesinden kedi gibi yakaladılar, koydular. Şimdi pislikler ortaya dökülüyor. Türkiye’de bugünkü iktidarın pek çok siyasi aktörüne açık ve net rüşvet verildiğini bir Amerikalı yargıç ortaya döküyor. Orada ortalığa saçılan pisliklerin sonuçlarını çok merak ediyorum. Hırsızlar Türkiye’de bunu ört bas edebilirler, ama elin adamı dosyayı açtı.”

 

 

 

Kaynak: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU(DHA)