Meral Akşener: İkinci tura İnce kalırsa, şartsız şurtsuz desteklerim

Meral Akşener: İkinci tura İnce kalırsa, şartsız şurtsuz desteklerim
18 Mayıs 2018 22:30

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de yayınlanan, Uğur Dündar’ın sunup yönettiği Halk Arenası programında gündemi değerlendiriyor.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN’IN ‘ATATÜRK’ SANSÜRÜ

 

Bu meskul kişiyi takip etmemeye, onun sesini duymamaya özen gösteriyorum. Bu şahsın Atatürk ve arkadaşlarına, Cumhuriyet değerlerine karşı ciddi bir itirazının olduğunu ama korkak bir insan olduğu için de bunu açık ve net şekilde söyleyemediğini, dolaylı yollardan ortaya koyduğunu size söyleyebilirim. Kendisi korkak bir insandır, arkadan konuşmayı sever. O nedenle Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine, 19 Mayıs’ta başlayan o yürüyüşe yönelik alerjisini ortaya koymuş, bildiğimiz bir şahıstır, şaşırmadık.

 

“BİZ ATATÜRK’Ü DİLİMİZDEN DÜŞÜRMEYİNCE TEKRAR İYİLEŞTİLER”

 

Bu arkadaşlar kendilerine yerli ve milli diyorlar ya, bu arkadaşların zamanında 19 Mayıs, 23 Mayıs gibi tarihler kendilerinin hastanelik olduğu bir süreçtir. İYİ Parti kurulduğu günden beri sık sık Atatürk’ü hatırlattığımız için bu arkadaşlar tekrar iyileşti.

 

İkincisi, bu kişilerin ruh hallerini bildiğimiz için bizim kampanya sloganımız ‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’ olarak belirledik. O güneş 19 Mayıs 1919’da doğmuştu. Yarın o güneş yeniden doğacak. Bu insanlar var oldukça, bu gençler, bu kadınlar var oldukça da her sene doğmaya devam edecek. 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun.

 

TÜRKAN SAYLAN

 

Ben Türkan Hocayı tanırım. Benden büyüktü ama dostumdu diyebilirim. Kocaeli Üniversitesi’ne kendisini konuşma yapmaya davet etmiştim. Sonra öğrencilerime konuşma yapmıştı ve tekrar evine geri götürmüştük. O yolculuk boyunca hayatını anlatmıştı, lince maruz kaldığı dönemlerde kendisine çok üzülmüştüm ve kendisini aramıştım. Bana ‘Üzülme Meral’ demişti.

 

Bugün bu devleti yönetenlerin kadınla ilgili problemleri var, hele güçlü kadınla ilgili daha büyük problemleri var.

 

10 yılda 2 bin 191 kadın öldürüldü. Dolayısıyla son 10 yılda da artarak gidiyor. Öldürülen kadınlarda kusur aranıyor. Bir hakim düşünün ki ‘kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyin’ diyebiliyor. Rize Belediye Başkanı ‘Kürt kadınlarını ikinci eş olarak alalım bu sorun çözülsün’ desin. Samsun’da bir AKP’li yönetici ‘Başı açık kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır, ya satılıktır’ desin, bir tane soruşturma  yapılmasın. 24 Haziran’dan sonra bu işler değişecek.

 

“BAHÇELİ, ERGENEKON VE BALYOZ’UN DARBE TEŞEBBÜSÜ OLDUĞU İDDİALARINA DESTEK VERMİŞTİ”

 

Balyoz ve Ergenekon, Türk ordusunun parça parça edildiği bir süreçti. Bu ordunun, Genelkurmay Başkanı’nı terör örgütü başı olarak hapse attılar. Ve bunu sayın Erdoğan başta olmak üzere herkes seyretti. Bugün öksürse hukuken ne dediyse hayata geçen bir Erdoğan, dün de öyleydi, o hukuk içerisinde İlker Başbuğ Paşa hapse atıldı. Onun o karar çıktığındaki konuşmasını unutmamız mümkün değil.

 

Daha vahim bir şey, Genelkurmay Başkanı kozmik odaya girilmemesi konusunda yalvardı. Sayın Erdoğan ‘Hayır, girilecek’ dedi. O dönemde kozmik odaya girenler bugün FETÖ’den firari.

 

Kaynak Yeniçağ